luni, 19 martie 2012

Interviu Alice Herz Sommer - condus de Tony Robbins

Un interviu fascinant al unei supravietuitoare a Holocaustului, Alice Herz Sommer, in varsta de 108 ani. Este in engleza asa ca am sa scriu cateva lucruri din acest interviu pentru cei care nu-l inteleg.

Alice s-a hranit cu muzica de cate ori avea ocazia. Muzica simfonica a fost ca o hrana sufleteasca si a inceput sa se gandeasca la faptul ca poate oamenii nu au nevoie de hrana ci de incarcare spirituala. Intrebata daca uraste pe cineva ea spune ca NU, deoarece toti oamenii sunt uneori rai, iar alteori buni. Fiind si mama in lagar ea a dat o lectie de viata extraordinara copilului ei. Tot timpul zambea si era fericita, iar copilul era si el. "Cum sa nu zambeasca un copil daca mama lui zambeste ?"

Intrebata care sunt cele mai importante lucruri in viata ea spune ca optimismul. 

Si mai interesant este ca a avut o sora geamana, dar care a fost toata viata ei o pesimista. Totodata in urma cu vreo 25 de ani, Alice a fost diagnosticata de cancer, insa precum atesta si filmuletul inca este in viata, puternica si fericita.

"Fii recunoscator pentru orice si sa ai cuvinte frumoase pentru orice. Ura mananca sufletul celui ce uraste, niciodata a celui care este urat. Cunosc raul, dar privesc catre lucrurile bune.Totul este PREZENT."- sunt intre mesajele cheie ale lui Alice.

Enjoy and learn: