joi, 1 decembrie 2011

De Ziua Romaniei,

imi doresc sa fie Ziua Romaniei in fiecare zi, la fel cum se intampla si cu celebrarea tuturor sarbatorilor importante. Adica sa ne mandrim cu tara noastra si sa o transformam intr-un loc in care ti-e mai mare dragul sa traiesti - si asta in fiecare zi. Care este rostul sa devii valoros, cald, darnic, mandru, falnic, intr-un cuvant ... mai altfel, daca o faci in functie de calendar ? Nici n-am sa mai folosesc cuvantele "nationalist" sau "patriot" pentru ca printr-o aberatie morbida au ajuns cuvinte interpretabile, din punctul meu de vedere e absurd.
Sa gasim motive de sarbatoare in fiecare zi, chiar si in cele mai grele momente ale vietii noastre. Important e pe cine hranesti: pe lupul cel Rau sau pe cel Bun din tine.
Imi plac sarbatorile, insa de Ziua Nationala doresc sa sarbatoresc valoarea fiecaruia dintre noi, valoare construita in timp si pe bazele puse de stramosii nostrii. Noi traim in prezent, pe temelia trecutului si fara sa existe un viitor, deoarece viitorul este mereu prezentul construit raportat la o data ulterioara. Tu nu ai influenta pe ce sa intampla maine, dar traind in prezent si consolidand pentru viitor, prezentul tau se va modifica in functie de drumul care l-ai vizualizat pentru viitor.
Imi doresc o tara frumoasa, mandra, curata atat pe strada cat si in suflet. Indiferent ce ai sau nu material, daca nu poti sa te bucuri de asta intre oameni frumosi si intr-un cadru frumos e degeaba si inutil in cel mai bun caz, insa e chiar distructiv cel mai adesea. Fa prezentul sa te reprezinte cu mandrie,  accepta si onoreaza trecutul si astfel vei cladi un viitor pe masura - atat tie, cat si urmasilor tai. Teoria e frumoasa, dar practica ne omoara, asa ca hai sa facem practica.
La multi ani ROMANIA !

Mai vedeti si:
1 Decembrie 2010 - pentru toate gusturile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!