duminică, 2 octombrie 2011

Donatie fara precedent - JPMorgan Chase doneaza politiei din New York 4.6 milioane de dolari

Politia care a manifestat o agresivitate crescuta fata de demonstratarii din New York, protestatari tineri si pasnici de altfel, impotriva bancilor si a celor precum JP Morgan Chase, primeste acum cea mai mare donatie din istoria sa. Este ca o ironie pe fata, ca cei ce sunt huiduiti pe Wall Street sa "plateasca" un fel de spaga celor ce ii apara de protestatari, toate acestea avand loc simultan, fara urma de subtilitate macar.
Bine-nteles donatia vizeaza intarirea fortelor de ordine in orasul New York prin achizitionarea de masini de patrulare, laptopuri, software-uri de monitorizare ... si probabil mai multe sprayuri de suflat in ochii protestatarilor.

Pe langa faptul ca in mijlocul unui astfel de conflict de interese era etic sa se refuze o astfel de donatie din partea celor ce se afla in centrul huiduielilor, politia din NY (care au pe hartie in fisa postului "slujba in folosul cetateanului") nu a facut altceva decat sa exprime "profunda gratitudine" (exact cuvintele folosite) catre Jamie Dimon - presedintele JP Morgan. Iar Dimon raspunde: "acesti ofiteri isi pun in joc vietile ca sa ne mentina pe noi in siguranta". Si gura sa adevar grai, pentru ca exact asta si fac acum politistii in New York, doar ca acesti "noi" este egal "noi bancherii". Genial.

P.S. Intre timp demonstratiile au inceput sa se imprastie si in alte orase precum: LA, Dallas, Boston.

Mai cititi si:
Demonstratiile pe Wall Street continua si se intetesc in ciuda brutalitatii/intimidarii politiei de zilele trecute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!