marți, 18 octombrie 2011

Bank of America nu permite protestatarilor sa-si inchida conturile si sa-si retraga banii

Lucrurile incep sa devina tot mai clare despre cum sta treaba cu adevarat. Bancile reprezinta un punct fierbinte zilele acestea, probleme de insolventa, falimente, proteste, lista e lunga. In tot acest peisaj incep sa apara mesaje de unitate prin care oamenii sunt rugati sa-si retraga banii si sa-si inchida conturile. Anonymous ameninta din nou despre o retragere colectiva pe 5 noiembrie, desi nu se stie care din mesajele transmise pot fi luate in considerare, care sunt reale si care nu.
Protestatarii americani au inceput sa faca primii pasi in inchiderea conturilor, si surpriza - Bank of America le refuza acest lucru motivand o politica stupida si halucinanta cum ca nu pot fi "protestatari si clienti" in acelasi timp, dupa care sucursala sau oficiul respectiv isi inchide usile, nu inainte de a chema politia.
Un astfel de scenariu a fost conturat si avertizat de mai multi analisti istorici si financiari, ca ipoteza in care o isterie masiva va declansa retrageri numeroase, bancile pot ajunge sa refuze platile si sa devina de nepenetrat. Uite ca deja se intampla, desi numarul celor care isi vor banii la mana si conturile inchise este infim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!