luni, 25 octombrie 2010

Incepe o saptamana interesanta

Suntem la inceputul unei saptamani aprinse incepute cu protestul Sindicatelor Cadrelor Militare disponibilizate, in rezerva si in retragere. Incet incet toate categoriile sociale cunosc pulsul strazii, pentru ca s-a atins acel punct de toleranta care spune "pana aici". Deocamdata prezenta la astfel de proteste este modesta comparativ cu tari precum Grecia sau Franta, desi incostienta gugernantilor si masurile impuse de acestia depaseste cu mult limitele acceptate in alte parti. Romanul e mai rezistent se pare.
Momentul culminant insa va fi miercuri, cand mult asteptata motiunea va mobiliza un numar mare de sindicalisti. Ce se va intampla atunci ramane de vazut, insa succesul motiunii este unul indoielnic deocamdata, avand in vedere ca banii de aruncat pe fereastra indiferent de motivatie se afla tot in curtea puterii.
Intre timp stirile halucinante continua si masurile aberante le acompaniaza. Azi aflam de noua taxa de autostrada, care va suplimenta veniturile alaturi de rovigneta. TAXA de AUTOSTRADA ? - cand auzi asa ceva in Romania te izbucneste rasul, sau dupa caz plansul. Adica tara in care nu exista o retea de autostrazi, tara de departe codasa la acest capitol vrea taxa pe ceva ce nu are. Superb.
In situatia in care am ajuns, partea din mine, cea perversa se bucura de  viteza cu care ne scufundam. Sa ajungem odata acolo, macar nu vom mai avea ce face decat sa incepem procesul de curatenie. Cel putin asa ar trebui sa fie, cand nu mai ai nici cu ce si nici ce atunci nu ai decat sa incepi sa pui mana si sa incepi sa reconstruiesti.

Mai cititi si:
Treziti-va - ca e de bine ce sa intampla !
Noi platim ca sa traim !
Cat de pregatiti sunt romanii ?
Tari handicapate !
Incotro ne indreptam - motiuni, realitati, reflectii
Romania in faliment total ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!