marți, 8 noiembrie 2011

Picanterii politice: Conversatie privata inregistrata intre Sarkozy-Obama la G20

La un moment dat in cadrul intalnirii G20, cei 2 presedinti Sarkozy si Obama s-au retras pentru o discutie privata, insa au uitat sa-si inchida microfoanele.
La inceputul conversatiei Obama il cearta pe Sarkozy ca nu l-a informat despre faptul ca Franta va vota pentru reprezentarea Palestinei in UNESCO, desi Washington are obiectii serioase despre asta.
Apoi discutia a trecut catre Netanyahu, moment in care Sarkozy exclama:
"Nu-l suport. E un mincinos." Conform raportului, Obama i-a replicat:
"Tu nu-l suporti dar eu am treaba cu el in fiecare zi !"

Conversatia inregistrata a trecut neobservata pentru cateva minute, timp in care ei au schimbat pe alte subiecte - toate la discretia si deliciul reprezentantilor presei care inca aveau castile asigurate de Elysee pentru traducere.

Pana cand Elysee a realizat situatia au trecut cel putin 3 minute, spuse un jurnalist site-ului citat. Totusi, spuse acesta, reporterii nu au avut sansa sa profite de aceasta scurgere.

Lipsa uriasa de acoperire asupra subiectului poate fi explicat de faptul ca jurnalistii prezenti la eveniment au fost solicitati sa semneze un acord prin care nu divulga comentariile rusinoase. Un reporter Reuters a fost intre jurnalistii prezenti si poate confirma cele afirmate.
Un alt membru al mediei a confirmat luni ca "au existat discutii intre jurnalisti si ca acestia au decis sa nu publice comentariile sensibile."
El a adaugat ca desi e suparator sa fii tinut de la a publica informatia, jurnalistii sunt supusi totusi unor conduite precise de reguli.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!