luni, 28 ianuarie 2013

Blogul "Lumea in care traim" pus in pericol de un bloger malitios

Dupa mai bine de 3 ani de existenta fara probleme al acestui blog ma confrunt cu o situatie care nu pot s-o numesc decat MALITIOASA si am hotarat ca cel mai indicat este sa va informez despre ce poate face un om rauvoitor in noua era a internetului, in care te poti feri mai mult sau mai putin de astfel de situatii. La final aveti intregul text insa va descriu situatia pe scurt.

Florin Rosoga, care are un blog pe acelasi titlu, n-am sa mai pun link ca poate iar ma reclama :) nu a fost incantat ca am preluat un articol de la el. Articolul respectiv era de fapt, dupa spusele sale,  un email care l-a primit de la o cititoare care i-a dat dreptul sa-l publice. Fiind un site de dezvoltare personala, articolul scris de acea cititoare si publicat de el era de mult bun simt si cu invataminte (inocente) pentru noi toti. Asa ca l-am publicat integral, anuntand la inceputul articolului ca e scris de o cititoare si punand la final si sursa (cu link cu tot), catre acest blog al lui Florin Rosoga. Din motive care nu mi le explic (poate reusiti voi) el a reclamat postarea, desi nu avea nicaieri pe site text cum ca nu e voie sa preiei continut de acolo. Ba mai mult, se lauda ca vrea sa imparta cunoastere si sa ajute oameni. Pai exact asta am facut dragule, si ti-am mai adus si trafic pentru ca desi nu mai scriu zilnic, acest blog mai este inca destul de citit. De altfel probabil dupa trafic ai si ajuns la mine. Insa se pare ca traficul de pe un astfel de blog, poate mai altfel si controversat nu i-a placut. Sincer nu pot sa-mi dau seama. Daca il cunoasteti sau ati mai avut probleme cu el, dincolo de aparentele de pe blog, va rog sa-mi dati de stire.

Am avut diverse situatii cu acest blog in 3 ani de zile, am publicat multe materiale de reflectat, controversante, unele foarte serioase si cu implicatii uriase. Scopul este si a fost mereu sa fim deschisi si sa nu inghitim orice din prima. Lumea e mult mai larga si cuprinde mult mai multe lucruri ascunse ochilor decat suntem invatati. E un deschizator de ochi si o pilula de gandire. Am avut abonati diversi, de la institutii publice, pana la cel mai inalt nivel. Am avut cateva mesaje mai putin binevoitoare, de asemenea am format aliante si colaborari cu alte bloguri similare cu care ne citim si ne apreciem reciproc. Insa nu am avut tentative care sa puna existenta acestui blog in pericol. Si apare acest Florin care te miri pentru ce articol se apuca si reclama. Si nu-mi scrie mie sa-mi spuna sa dau jos articolul, ci reclama direct la autoritatile care au puterea sa inchida bloguri. Felicitari Florin pentru exemplul de dezvoltare personala care il dai. Lovitura pe la spate, sub centura, fara atentionare, pur si simplu ? Poate lasi un comment aici si te explici intr-un final ca sa intelegem si noi astia mai putin "destepti" ce anume nu ti-a placut? Si poate iti scrii de acum si un disclaimer prin care precizezi ca nu doresti preluari de nici un fel, inclusiv cu citarea sursei, ca altfel, dragul meu, nu prea avem de unde visa ce se petrece in capul tau. Asta ca sa stie altii, ca in ceea ce ma priveste e de la sine inteles ca nu mai calc pe acolo "de frica" sa nu ma contaminez de malitiozitate.

Astept cu mult interes parerile voastre. Daca vi s-ar intampla acelasi lucru, voi cum ati proceda?

Iata textele in cauza.
Aceasta este notificarea care imi apare pe prima pagina a listei mele de bloguri.
Am primit o reclamaţie DMCA legată de blogul dvs., Lumea in care traim. Vi s-a trimis un e-mail cu detaliile reclamaţiei la data de 08.01.2013, iar starea postării a fost resetată la „Schiţă”; puteţi edita postarea aici. Puteţi republica postarea după ce eliminaţi conţinutul şi/sau linkurile care fac obiectul reclamaţiei. În cazul în care consideraţi că aveţi dreptul de a posta acest conţinut, puteţi să ne trimiteţi o contranotificare
Email-ul primit este acesta:
Notificare de eliminare a blogului din serviciul Blogger
Serviciul Blogger a fost notificat cu privire la faptul că, în conformitate cu prevederile legii Digital Millennium Copyright Act (DMCA), un anumit conţinut de pe blogul dvs. face obiectul unei presupuse încălcări a drepturilor de autor ale altor părţi. Prin urmare, am resetat starea postărilor la \„schiţă”\. (Dacă nu procedăm astfel, riscăm să se depună o reclamaţie împotriva noastră pentru încălcarea drepturilor de autor, indiferent de fond. Adresele URL ale postărilor despre care se pretinde că încalcă drepturile de autor sunt disponibile la finalul acestui mesaj.) Aceasta înseamnă că postarea dvs., inclusiv toate imaginile, linkurile şi alte tipuri de conţinut, nu a fost eliminată. Puteţi să modificaţi postarea pentru a elimina conţinutul în cauză şi o puteţi republica, după care postarea va redeveni vizibilă pentru cititori.

Context: DMCA este o lege din Statele Unite ale Americii cu privire la drepturile de autor, care prevede reguli pentru răspunderea furnizorilor de servicii online în cazul încălcării drepturilor de autor. În cazul în care consideraţi că aveţi dreptul să postaţi conţinutul în cauză, puteţi să depuneţi o cerere reconvenţională. Pentru completerea unei cereri reconvenţionale, consultaţi http://www.google.com/support/bin/request.py?contact_type=lr_counternotice&product=blogger.

Notificarea pe care am primit-o, din care au fost eliminate informaţiile de identificare personală, va fi postată online de un serviciu numit Chilling Effects la adresa http://www.chillingeffects.org
. Această măsură este luată în conformitate cu DMCA. Puteţi să căutaţi notificarea DMCA asociată cu eliminarea conţinutului dvs. accesând pagina de căutare Chilling Effects la adresa http://www.chillingeffects.org/search.cgi şi introducând adresa URL a postării de blog care a fost eliminată.

Dacă ni se aduce la cunoştinţă faptul că aţi republicat postarea fără să eliminaţi conţinutul/linkul în cauză, vom şterge postarea dvs. şi o vom considera o încălcare în cadrul contului dvs. Încălcările repetate ale Termenilor şi condiţiilor pot duce la măsuri corective suplimentare luate împotriva contului dvs. Blogger, inclusiv ştergerea blogului şi/sau închiderea contului. De asemenea, notificările DMCA referitoare la conţinutul de pe blogul dvs. pot duce la măsuri luate împotriva oricăror conturi AdSense asociate. Dacă aveţi întrebări de natură juridică în legătură cu această notificare, contactaţi consilierul dvs. juridic.

Cu stimă,

Echipa Blogger

11 comentarii:

  1. E mare pacat ca se ajunge la asa ceva. Putea sa ia legatura direct (asa cum ati spus) si sa nu se ajunga atit de departe. Aveti articole foarte interesante si ar fi trist sa nu mai poata fi accesibile si celorlalti. Am o rugaminte, totusi, sint unele filmulete care nu se pot deschide (daca se poate sa verificati). Va multumesc mult. Mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa este. Avea ocazia sa trimita email sau sa lase comentariu, insa a preferat varianta drastica, tocmai de aceea nu am alta explicatia inafara de malitiozitate, sau motiv de care nu am cunostinta.

      Referitor la filmulete, au fost mai multe situatii cand au trebuit repostate si schimbate link-urile. Unele filmulete nu se doresc a fi vazute :)

      O sa fac o reverificare cat mai curand. Am foarte multe postari deja si va lua ceva timp. Ma puteti ajuta cu notificari directe la filmuletele lipsa.

      Multumesc de suport.

      Ștergere
  2. O parte din ele va pot spune-
    -De-ale alimentatiei, -Super Size Me,
    -Despre HAARP, -Dying to have Known,
    -End Game, -Monsanto intinde coarda...
    -Fritz Springmeier.
    Iar pentru End of Liberty nu este traducere?
    Va multumesc mult. Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a remediat. Multumesc mult pentru ajutor! Asa da, cu munca de echipa se rezolva orice :)

      Ștergere
  3. ,,Ba mai mult, se lauda ca vrea sa imparta cunoastere si sa ajute oameni" Mda, se vede cum vrea sa imparta cunoastere. Poate vrea vreo medalie pentru ca imparte cunoastere. Nu-l cunosc pe florin rosoga, dar acum mi-am creat o imagine despre el, prin intermediul dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sterge postarea pur si simplu si nu mai pune la suflet. Am primit si eu o astfel de notificare pentru un material luat de pe un blog, care il luase la randul lui de pe alt blog. Si mie si blogului respectiv ni l-au sters ei. Aici s-a incheiat conflictul. Nici mie nu imi trimisesera mail de avertizare posesorii materialului.
    Si acuma una tare de tot:
    ESTE ACELASI MATERIAL CU AL TAU!
    Vezi ca s-ar putea sa nu fie cel pe care il banui de vina, ci cei care sunt autorii materialului. La mine asa a fost.

    Nu te descuraja si succes in ceea ce faci!

    Doamne ajuta!
    Sfatuitoarea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postarea nu o mai public. Materialul a fost insa scris dupa cum el insusi a spus-o de o cititoare care i-a trimis articolul prin email si l-a lasat sa-l publice. Nu prea cred ca acea doamna a facut reclamatia, daca ea a scris asa un articol frumos e greu de crezut ca a gasit aceasta republicare si a facut apoi reclamatie sub numele lui. Cumva nu pusca.

      Imi pare rau ca ai avut si tu parte de astfel de situatii. Si cum spuneai,nu ne descurajam, mergem mai departe :)

      Multumesc de mesaj.

      Ștergere
    2. Articolul e din nus' ce revista, ca nu-i mai tin minte numele.
      Dar pentru mine este ciudat ca fac referire si la mine si la tine la ceva legat de linkuri. Stii la ce fac referire?
      Se pare ca astia au facut reclamatia.

      Ștergere
  5. Eu as zice sa nu te victimizezi, vina iti apartine in totalitate. De bun simt ar fi fost daca nu faceai copy/paste la un text de pe un alt blog pt a-l publica aici. Asta se cheama furt intelectual. Ai fi putut lua cel mult un fragment din acel articol la care adaugai link catre pagina cu articolul integral.
    Nu asa se face bloggin, cu materiale preluate din alte parti. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult de interventie "Florin". Formula de adresare si cuvintele folosite sunt regasite in articolul explicativ despre cum sa-ti parasti colegii blogeri.

      Din cate stiu eu si materialul in cauza era preluat integral de la o cititoare, si inclusiv articolul tau nu e clar despre ce si cat poti prelua cand citezi sursa.
      Daca adresam intrebarea in comunitatea de blogari nu stiu cati dintre noi ne apucam sa ne reclamam atunci cand exista specificata sursa (indiferent unde e localizata asta). Eu nu m-as fi gandit vreodata sa fac asta in 3 ani de cand am avut articole impartite (integral sau nu) intre diversi blogari cu bun simt. Noi am denumit-o schimb de informatii valoroase/interesante catre un numar cat mai mare de oameni, fara sa avem alte interese ascunse sau financiare.
      Ce faci tu sunt subterfugii si motivatii care nu justifica faptul ca nu anunti blogerul, care are adresa de email si comment-uri deschise inainte sa recurgi la cea mai drastica masura.

      Numai bine si tie. Cu o astfel de conduita probabil iti faci multi prieteni pentru viitor.

      Ștergere
  6. Florin nu-i cointeresat sa inmulteasca cunostintele utile,e doar o masca pentru a atraje cititori,de altfel ar fi straniu sa faca reclamatie.Furt intelectual?in acest articol e prezent intelectul lui Florin?Florine cite kg. de intelect sa-ti intoarcem noi cititorii acestui blog?.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!