joi, 11 martie 2010

Perversiunea este in regula daca e facuta de autoritati. Astazi avem Anglia.

In Anglia sunt puse camere de monitorizare peste tot, chiar si in 2000 de locuinte private pentru a supraveghea cum isi educa britanicii copii acasa si daca-i baga in pat la ore regulamentare. E o moda cu acest CCTV in Anglia si probabil ca autoritatile vor sa vada care este capacitatea de inghitire a populatiei.
Si parca ar fi fost un lucru normal, ei au continuat sa extinda plasarea camerelor in scoli pentru a monitoriza copii. Insa nici asta nu era suficient de invaziv, asa ca o scoala a plasat camere in toate zonele, inclusiv in vestiare si in toalete. Motivatia ? Copii se vor simti mai in siguranta daca vor stii ca sunt urmariti. Serios ? Cu siguranta se vor simti bine stiind ca vor fi filmati in timp ce isi schimba echipamentul, sau isi fac nevoile. Pana unde se mai poate merge fara ca lumea sa spuna stop ?
Si toate aste in conditiile in care tot in Anglia un tata a fost aproape arestat intr-un Mall cand a ripostat la omul de paza care l-a luat drept pedofil pentru ca-si fotografia baiatul calare pe un cal.
Iata si marturia tatalui despre situatia creata:


Scanere pe dezbracate in aeroporturi, CCTV in scoli filmand copii in toate ipostazele. Ce minunata lume. Astazi nu mai exista prezumtia de nevinovatie pentru nimeni. Astazi se merge pe invers, demonstreaza tu ca esti nevinovat, sau ca putem avea incredere in tine. Altfel din start suntem luati cu totii drept teroristi, sau infractori. Pentru ca daca nu ar fi asa camerele de vederi nu ar avea nici o justificare. In numele unor acte de terorism implantate este acceptabil orice. Pune tu un terorist, aflat de altfel pe lista teroristilor, intr-un avion aprinde-l la fund si apoi seara la ora de maxima audienta si pe canalele mogulilor de presa ai motivatia sa introduci noile scanere ca fiind miracolul salvarii, scanere care erau gata facute si doar stateau saracutele sa astepte momentul proprice sa iasa in circulatie. Cam asa merge treaba. Si de la terorism la supraveghere in scoli sau la tine in casa e doar un simplu pas. Superb.

Nu conteaza faptul ca atat scanerele cat si camerele video instalate in scoli pot sa-ti surprinda copilul in ipostaze mai mult sau mai putin jenante. Nu conteaza ca se incalca legea de protejare a minorilor. Nu conteaza ca astfel de sisteme pot fi hack-uite de cine se pricepe si puse in ciculatie sa le vada oricine. NU conteaza ca insasi cei care au acces direct la aceste imagini pot fi corupti, sau cu inclinatii indoielnice. Daca toate aceste masuri sunt luate de autoritati, care tot oameni sunt de altfel, atunci orice se accepta.


Ce putem deduce din asta ? Ca autoritatile sunt deasupra tuturor, ele sunt omnipotente si atotstiutoare, ele nu gresesc si au unda verde sa implementeze ce, unde si cum vor ele, iar noi astia care nu facem parte din asa zisa bransa de autoritati suntem din start potentiali infractori, criminali, teroristi si asa mai departe. Si toate astea indiferent de varsta care o avem.

DICTIONAR: AUTORITÁTE, autorități, s.f. 1. Drept, putere, împuternicire de a comanda, de a da dispoziții sau de a impune cuiva ascultare. 2. Organ al puterii de stat competent să ia măsuri și să emită dispoziții cu caracter obligatoriu. ♦ Reprezentant al unui asemenea organ al puterii de stat. 3. Prestigiu de care se bucură cineva sau ceva. ♦ Persoană care se impune prin cunoștințele sale, prin prestigiul său. [Pr.: a-u-] – Din fr. autorité, lat. au[c]toritas, -atis.

Astfel, la Academia Grace din Chelmsley Wood (Birmingham) camere CCTV iau pulsul scolii pretutindeni. “Fiica mea a venit acasa de la scoala si mi-a spus ca s-au intalat camere de securitate in toaletele fetelor fara ca noi sa fi fost informati de asa ceva” spune o mama revoltata cotidianului Sunday Mercury. “Te-ai astepta ca scoala sa consulte parintii inainte de a face asa ceva, insa noi nu am fost informati si nici n-am primit vreo scrisoare despre asta.”
Academia pretinde ca acele camere s-au instalat doar pe aria de vizibilitate ce include chiuvetele si ca nici macar nu sunt active inca. Cica s-a tinut un forum cu o seara inainte pe subiect si ca au explicat faptul ca tinerii se simt mai in siguranta astfel, iar parintii n-au obiectat.

Dylan Sharpe de la Big Brother Watch a relatat Sky News despre aspectul psihologic, si anume ca tinerii si mai ales adolescentii au nevoie si au dreptul de intimitate mai mult decat oricine. El a atras atentia ca se creeaza o intreaga generatie ce dezvolta o obisnuinta din a fi mereu filmata si monitorizata, fie ca acele camere functioneaza sau nu.
Academia Grace are deja nici mai mult nici mai putin de 26 de astfel de camere.
Se pare insa ca astfel de metode invazive s-au folosit in Anglia inca din 2007 fara stirea copiilor sau al parintilor. Si anul trecut a fost un scandal la o alta scoala din Salford care a filmat elevii in timp ce se schimbau in echipament sportiv.

Surse:
Sky News
Stranger than fiction
Monitorizare prin laptop:


Inca o dovada de incompetenta al organelor de stat. De data asta o minunatie din America, si e pe bune:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!