luni, 16 mai 2011

Care ar mai putea fi motivele arestarii sefului FMI - Dominique Strauss-Kahn ?

In lumea in care traim, unde am invatat ca marile scandaluri, lovituri de stat, razboaie si decizii se iau din considerente bine puse la punct, e greu de acceptat dintr-o data ca legea isi face datoria indiferent de persoana, putere si statut. Si nu insinuez faptul ca Dominique Strauss-Kahn ar fi nevinovat. Cine stie, poate este un violator cunoscut in mediile sale de multi ani incoace, insa ferit de astfel de acuzatii. Poate a fost o nebunie de moment, sau poate e nevinovat. In orice caz sa lasi la liber o astfel de acuzatie si sa devii dintr-o data din seful FMI un simplu acuzat, nu merge asa usor in actuala panza de paianjez. De aceea as vrea sa merg mai departe si sa incerc sa aflu de ce el, de ce acum si care ar putea fi motivele acestui masacru public. Pentru ca sa fim seriosi, Kahn are si putere si bani, si nu-i are de ieri de astazi, cat despre femei nu ar trebui sa-i fie deloc greu sa aiba parte de ceea ce-ti doreste cu atu-urile pe care le detine. Sau poate ii place sa fie agresor, face parte din jocurile unei minti bolnave care avand totul, doreste ceva ce sa-i mai starneasca simturile. Insa e greu de crezut ca daca asta e adevarul, a inceput sa fie astfel de acum. Si atunci ne putem intoarce in timp si vedea daca pe langa jurnalista franceza care acuza agresarea sa in 2002, vor apare si alte dezvaluiri. Daca e adevarat atunci din 2002 si pana astazi Kahn din pozitia sa a reusit dupa cum spuneam sa musamalizeze, cenzureze, plateasca si ce mai e nevoie, dezvaluirea comportamentului sau deviant. Insa astazi nu a mai reusit. E adevarat ca incep deja sa iasa incet informatii, precum ca in 2008 a fost supus unei investigatii interne pentru o relatie extramaritala cu Piroska Nagy (sefa FMI peste Africa), dar e vorba doar de o infidelitate, nu inteleg partea de investigare. Doar daca nu a fost o seducere sub presiune, cum pare a indice insusi sotul lui Nagy.

Dar lasand partea sexuala la o parte, sa fie oare vorba de un razboi la  nivel inalt, o frica de ceva ce stie sau ar putea face Kahn ? Postura de sef al FMI te plaseaza intr-o lume nemiloasa de inrobit tari si preluat controlul, astfel incat cel ce sta in capul atator informatii vitale si subiecte de culise nu e deloc un om inofensiv. Insa ar avea o gramada de motive si informatii care sa-i rascumpere libertatea. Totusi acum este infundat si asta ar putea detona niste bombe in randurile gruparilor de la varful ierarhiei globale.

E interesant cum si Assange din umbra Wikileaks a ajuns sa fie pus tot sub astfel de acuzatii sexuale. Acestea par a se vinde cel mai bine.  Lucrurile acolo s-au cam musamalizat si nici pana astazi nu este clar ce si de ce s-a intamplat.
Dar in orice caz este destul de limpede, pe cat de trist totodata, ca astazi daca detii asa o pozitie precum Strauss-Kahn situatia oarecum bizar descrisa cu fuga acestuia si lasatul telefonului mobil pare oarecum neverosimila. Cu experienta sa de viata si in centrul sferei puterii putea sa gestioneze situatia cel putin ca un om normal la cap, cumpatat si riguros in a-si ascunde urmele. Precum a facut-o si in trecut in cazul in care e un recidivist si acuzatia per ansamblu e valida. Mai ales in New York, unde poti arunca cladiri in aer si scapi nepedepsit, sau unde poti face cam orice doresti si reusesti sa scapi daca stai in fruntea puterii si joci conform regulilor interne.


De aceea e de urmarit care este scopul exact al evenimentului scandalos. Poate nu vom afla niciodata, insa ipoteze pot fi multe. Poate se doreste un nou sef la FMI, inclinat spre anumite favoruri pentru un anumit grup. Poate Kahn a facut ceva ce nu trebuia sau a amenintat cu ceva ce nu trebuia. Poate e doar o simpla marioneta care si-a incheiat misiunea. Poate e prins in mijlocul unor razboaie de sfere inalta unde se disputa o noua preluare de putere. Sau dupa cum spune Gerald Celente in mod ironic: "violul este parte din indatoririle FMI. In mod normal FMI-ul violeaza tari, acum s-a violat o persoana, deci doar afaceri ca de obicei conform FMI," - facand analogie cu tarile invadate de aceasta organizatie lacusta.

Cand studiezi orice informatie primita fara sa o digeri la prima inghititura, ajungi sa afli o gramada de lucruri. Si poate cea mai remarcabila descoperire este ca dupa ultimele sondaje electorale, Dominique Kahn conducea cu 4 puncte in fata lui Sarkozy in cursa pentru presedentie in 2012 din Franta. Nu e putin lucru sa te pui cu Sarkozy cand vedem ca acest presedinte are apucaturi de dictator si viziuni extremiste, chiar rasiste. Ca sa nu mai spunem faptul ca este un personaj favorit in schema Noii Ordini Mondiale. Astfel, in ceea ce priveste contra-candidatul sau, favorit in sondaje, acesta a iesit din cursa, dand un avantaj net lui Sarkozy pentru 2012.


Orice pare mai verosimil decat simplul fapt ca a facut ceva penal si a fost prins pur si simplu din zelul autoritatilor mereu vigilente si care nu iarta nici un raufacator. Sa fim seriosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!