marți, 4 septembrie 2012

Retrospectiva prognozelor de anul trecut raportate la azi - Siria

Pe baza urmatorului articol va invit sa recititi acest "label cu 3 articole, marca Lindsey Williams", incepand in ordine cronologica, adica "Dezvaluri importante despre lumea araba, petrol si metale ..."
E foarte interesant cum desi cu intarzieri lucrurile se regasesc in actualitate. Ma intreb, care urmeaza dupa Siria? Si mai ales cand incepem sa citim stiri despre Arabia Saudita?

Deci stirea de azi:

August, cea mai sangeroasa luna: Peste 5 mii de morti in Siria

Cel putin 26.283 de persoane au fost ucise in violente inregistrate de la inceputul revoltei din Siria, in martie 2011, dintre care 5.440 in august, cea mai sangeroasa luna.

Ultima saptamana a lui august a fost marcata, numai ea, de moartea a 1.248 de persoane, potrivit acestui ONG, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care se bazeaza pe o retea de militanti si martori.

Dintre cele 5.440 de persoane ucise in august, 4.114 sunt civili, 105 sunt dezertori, iar 1.221 sunt militari din cadrul regimului, a detaliat Rami Abdel Rahmane, presedintele acestui ONG cu sediul in Marea Britanie. Bilantul include in randul civililor si persoanele care s-au inarmat si lupta impotriva regimului lui Bashar al-Assad, scrie MEDIAFAX.

Dintre cele 26.283 de persoane ucise de la inceputul revoltei, 18.695 sunt civili, 1.079 sunt militari dezertori, iar 6.509 sunt militari din cadrul fortelor armate siriene, potrivit aceleiasi surse.

Este imposibil ca aceste date sa fie verificate din surse independente, autoritatile impunand restrictii extrem de dure presei straine care vrea sa acopere conflictul. 

Si mai avem bonus: confruntari violente in Turcia. 30 de morti. Aici oare ce se pregateste?
Va las sa meditati si sa va trageto singrui concluziile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!