joi, 4 octombrie 2012

Turcia si Siria in amor razboinic ?

Liniste prea mare pe campurile de razboi? Ei uite ca e doar o iluzie. Ele continua, doar ca n-au mai fost asa in prim plan pana nu a intrat si Turcia in schema. Inca nu am prins scenariul clar ca n-am apucat, insa daca aveti voi idei va rog sa le impartasiti in comentarii.

Turcia cere aprobare sa ATACE Siria

Guvernul de la Ankara va cere joi aprobarea Parlamentului turc pentru a efectua operatiuni militare de partea siriana a frontierei dintre cele doua tari. 
Decizia a fost luata in urma unei reuniuni guvernamentale convocata de catre premierul Recep Tayyip Erdogan, scrie realitatea.net.

Turcia a bombardat miercuri tinte din Siria, ca riposta la tiruri de obuze dinspre teritoriul sirian care au cauzat moartea a cinci civili intr-o localitate de la frontiera turca. Constitutia turca prevede ca orice operatiune militara externa sa fie autorizata in prealabil de catre Parlament.

Aceasta escaladare brusca a tensiunii intre cele doua tari vecine a inceput miercuri dupa-amiaza, cand mai multe obuze au lovit localitatea Akçakale, situata chiar in fata postului de frontiera sirian Tall al-Abyad, care a fost recet teatrul unor confruntari armate intre trupe loiale presedintelui sirian Bashar al-Assad si rebeli din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL).

Cateva ore mai tarziu, la finalul unei reuniuni cu cei mai apropiati consilieri ai sai, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca armata turca a bombardat, ca masura de represalii, mai multe "tinte", pe care nu le-a identificat, situate pe teritoriul sirian.
Sursa