marți, 29 noiembrie 2011

Interviu cu Kevin Costner in Romania

Kevin este un adevarat speaker motivational in viata reala. Modestia, experienta si intelepciunea caracteristica oamenilor frumosi in interior se regaseste in cuvintele sale si in actiunile sale. Frumos interviu ... felicitari.

luni, 28 noiembrie 2011

Descoperiri uluitoare despre adevaratele cauze ale CANCERULUI. Corpul se vindeca singur, daca bolnavul intelege CAUZA BOLII

Descoperiri uluitoare despre adevăratele cauze ale CANCERULUI. Corpul se vindecă singur, dacă bolnavul înţelege CAUZA BOLII

- Doctorul german Ryke HAMER (foto) a tratat cu succes peste 31.000 de pacienti doar stand de vorba cu ei.  Nu facea nimic magic, in afara faptului ca le explica logic si rational despre stransa legatura dintre starea mentala si boala. El sustine ca fiecare om s-a imbolnavit din cauza unui program mental distructiv, nascut in urma unui SOC emotional. El a numit acest soc dupa numele fiului  sau: Dyrk Hamer Syndome sau DHS (sindromul Dirk Hamer).

Dr. Hamer  era in anii ‘70 Cercetator si Sef al Clincii de Oncologie din Munchen unde trata cancerul folosind, la fel ca ceilalti doctori, tratamentele clasice de tratarea cancerului, care se dovedeau a fi mai mult sau mai putin eficiente.
Insa cursul vietii  doctorului Hamer avea sa se schimbe radical, in luna decembrie a anului 1978, cand a primit teribila veste ca fiul sau DIRK , de doar 19 ani, a fost impuscat mortal. Mai mult decat atat, la cateva luni de la eveniment a murit sotia lui.  Aceste socuri l-au ranit la un nivel profund, si, ca si cum n-ar fi fost destul, peste cateva luni s-a imbolnavit de CANCER la TESTICULE.

Ajunsese un doctor care trata pancientii de cancer, iar in paralel trebuia sa se trateze pe el insusi de cancer.  Era speriat de rata mare de insucces a tratamentelor clasice, pe care ar fi trebuit sa le urmeze si el, insa nu mai avea incredere in ele . Desi pare descurajator, acest context urma sa-l ajute pe Dr. Hamer sa revolutioneze lumea medicala.
Din moment ce nu fusese niciodata grav bolnav, a suspectat imediat ca dezvoltarea cancerului sau poate avea legatura directa cu tragica pierdere a fiului sau.
Moartea lui Dirk si propria sa experienta cu cancerul l-au facut pe Dr. Hamer sa investigheze istoricul pacientilor sai de cancer. A aflat foarte curand ca, la fel ca el, toti au trecut prin experiente extrem de stresante, inainte ca boala sa se instaleze si sa se dezvolte. Observarea conexiunii dintre minte si organism nu a fost surprinzatoare. Numeroase studii aratasera deja ca atat cancerul, cat si alte bolii sunt foarte des precedate de un eveniment traumatizant.

Există o LEGATURĂ dintre diferitele zone creiereului şi anumite organe

Dar Dr. Hamer a dus cercetarile sale cu un pas mai departe. Urmarind ipoteza ca toate evenimentele din organism sunt controlate de creier, a analizat tomografiile pacientilor sai si le-a comparat cu istoricul lor medical.
Dr. Hamer a descoperit ca orice boala, nu numai cancerul, este controlata de o zona din creier ce ii corespunde in mod specific si este legata, in mod particular, de un eveniment traumatizant perfect identificabil.
Mai exact, a sesizat aparitia unor vibratii mai anormale, vizibile sub forma de cercuri concentrice pe tomografie, in diferite zone ale creierului. Mai interesant era ca, oamenii cu acelasi tip de cancer, aveau vibraii mai intense EXACT in aceleasi zone ale creierului.
Cu alte cuvinte, fiecare tip de cancer avea o zona corespondenta in creier, care nu mai functiona corect.
Cu aceasta descoperire a pus bazele a ceea ce se numeste NOUA MEDICINA (pentru care va fi desconsiderat de ceilalti doctori, dupa care i se va retrage dreptul de a mai profesa (pentru ca perturba afacerile marilor companii farmaceutice, care, pentru a supravietui, trebuie sa vanda anual citostatice, vaccinuri, medicamente care dau dependenta etc.).
Cand Dr. Hamer a fost arestat, in 1997, pentru acordarea de sfaturi medicale, fara a avea licenta medicala, pentru trei persoane, politia a confiscat fisele pacientilor sai si le-a analizat. Un procuror public a fost nevoit sa recunoasca in timpul procesului, ca dupa 5 ani, 6.000 din 6.500 de pacienti ai dr. Hamer, cu cancer in faza terminala, erau inca in viata. In cazul tratementelor conventionale, cifra aceasta este inversa.

Noua medicina porneste de la “Regula de Fier a Cancerului”

Regula de Fier a Cancerului:
Fiecare cancer sau alta afectiune grava, are drept cauză un CONFLICT care genereaza UN SOC EMOTIONAL:  numit DHS (Sindromul Dirk Hamer – denumit astfel in onoarea fiului sau) care imbolnaveste omul mai intai la nivel mental, cand apar dereglari in creier, iar in final boala se rasfrange asupra unui organ.
La această regulă, se adaugă alte două concluzii esenţiale:
a. Tipul conflictului care a generat SOCUL EMOTIONAL(DHS) determină ZONA in care apar vibratii anormale in creier. Zona de pe creier in care apar aceste inele concentrice, determina organul in care va aparea boala.
b. Cu cat dureaza mai mult conflictul, cu atat se imbolnaveste mai rau organul corespunzator acestui tip de conflict.
Aceste concluzii au rezultat in urma experimentelor practice pe care dr. Hamer le-a facut pe oameni si pe animale. A demonstrat mai intai cum, si animalele, la fel ca oamenii, sunt predispuse bolilor un urma unui conflict care genereaza un soc emotional.

Originea bolilor este în creier

Dr. Hamer a stabilit ca „orice boala este cauzata de un soc emotional (numit DHS) care surprinde individul total nepregatit”.

Psihologic vorbind, DHS este un incident foarte personal, conditionat si determinat de experientele noastre trecute, de vulnerabilitati, de perceptiile personale, de valorile si credintele personale. Cu toate acestea, DHS nu este doar un conflict emotional, ci si biologic, care trebuie inteles in contextul evolutiei noastre personale.
Animalele experimenteaza aceste socuri biologice in urma pierderii bruste a cuibului sau teritoriului, a pierderii unui pui, a separarii de partener sau de grup, a unei amenintari nesteptate, a unei perioade de nemancare sau a unei amenintari de moarte.
Un barbat, de exemplu, poate suferi un soc conflictual de „pierdere a teritoriului” , cand isi pierde casa sau locul de munca, pe neasteptate; pentru o femeie, un soc conflictual „in camin” poate fi o grija pentru binele unuia dintre membrii familiei; un soc conflictual de tipul „abandonului” poate fi declansat de un divort neprevazut sau de o spitalizare de urgenta; copii sufera deseori un soc conflictual „de separare”, cand mama se decide sa se intoarca la munca sau cand se despart parintii.
Analizand mii de tomografii (CT) in relatie cu istoricul pacientului, Dr. Hamer a descoperit ca, atunci cand are loc DHS, socul impacteaza o zona specifica, predeterminata din creier, cauzand o leziune care este vizibila pe tomografie, ca un set clar de inele concentrice (In 1989, Siemens, producatorul german de aparate tomografice, a confirmat ca aceste inele nu provin de la o proasta functionare a aparaturii).
Dupa impact, celulele cerebrale transmit socul impactului catre organul corespondent care, la randul lui, raspunde cu o modificare specifica, ce poate fi anticipata. Motivul pentru care diferitele conflicte sunt legate indisolubil de anumite zone ale creierului este acela ca, de-a lungul evolutiei noastre, fiecare parte a creierului a fost programata sa raspunda instantaneu la posibile conflicte sau amenintari.
In timp ce „vechiul creier” (cerebelul, zona amigdaliana) este programat cu instuctiuni de baza legate de supravietuire, care corespund respiratiei, hranirii sau reproducerii, „noul creier” (creierul mare) este codat cu teme mult mai av ansate, precum cele legate de conflictele teritoriale, conflictele de separare, conflictele de identitate si cele legate de autoapreciere, increderea si respectul de sine.
Cercetarile medicale ale Dr. Hamer sunt strans legate de embriologie, pentru ca, indiferent de felul in care organul raspunde unui conflict, fie prin dezvoltarea unei tumori, prin deteriorarea tesutului sau prin dereglarea functionarii, toate acestea sunt determinate de stratul embrionic al germenului din care provin atat organul, cat si tesutul cerebral corespondent.
GNM “Ontogenetic System of Tumors” (Sistemul Ortogenetic al tumorilor) ilustreza ca organele controlate de „vechiul creier” care deriva din endoderm sau vechiul creier mesoderm, precum plamanii, ficatul, colonul, prostata, uterul, pielea in profunzimea ei, pleura, peritoneul, pericardul, glandele mamare, etc., genereaza intotdeauna proliferare celulara, imediat ce conflictul corespondent are loc la nivelul creierului.
Tumorile acestor organe se dezvolta exclusiv pe durata fazei active a conflictului (initiata de DHS).

EXEMPLE

Cancerul de plaman

Sa luam exemplul cancerului de plaman: conflictul biologic asociat cu cancerul de plaman este un soc de tipul „frica de moarte”, deoarece, in termeni biologici, panica de moarte este echivalenta cu incapacitatea de a respira. Odata cu socul datorat fricii de moarte, celulele pulmonare alveolare care regleaza respiratia incep instantaneu sa se multiplice, formind o tumoare pulmonara.
Contrar parerilor conventionale, aceasta multiplicare a celulelor pulmonare nu este un proces fara rost, ci serveste unui scop biologic foarte bine definit, si anume sa creasca capacitatea pulmonara, optimizand astfel sansele de supravietuire ale organismului.
Analizele tomografiilor intreprinse de Dr. Hamer demonstreaza ca fiecare persoana bolnava de cancer de plaman prezinta o configuratie clara de tip inele concentrice in zona corespondenta din creier si ca fiecare pacient a suferit un soc conflictual emotional total neasteptat, de tipul „frica de moarte”, inaintea declansarii cancerului. In majoritatea cazurilor teama de moarte a fost declansata de socul unui diagnostic de cancer, ce a fost resimtit ca o sentinta la moarte.

Cancerul de san

Cancerul de san, potrivit cercetarilor Dr. Hamer, este rezultatul grijilor provocate de un conflict de tipul “mama-copil” sau “probleme cu partenerul”. Aceste tipuri de conflicte impacteaza intotdeauna vechiul creier, in zona care controleaza glandele producatoare de lapte. O femeie poate suferi un conflict de tipul mama-copil, intrucat isi face foarte multe griji, atunci cand copilul ei este ranit sau se imbolnaveste grav, foarte brusc. Pe durata fazei de stres, cat conflictul este activ, celulele glandei mamare continua sa se multiplice, formand o tumora.
Scopul biologic al proliferarii celulare este acela de a mari capacitatea de lactatie pentru copilul suferind, grabind astfel procesul de vindecare al acestuia. Fiecare femeie si fiecare femela din lumea animala se naste cu acest program de reactie biologica pentru crestere si dezvoltare.
Numeroasele studii ale Dr. Hamer arata ca femeile, chiar si atunci cand nu alapteaza, dezvolta tumori ale glandelor mamare, din cauza grjilor obsesive pentru binele celor dragi (a copilului care are probleme, a unui parinte bolnav, sau de grija unui prieten cu probleme).
Ceea ce a fost spus despre cancerul de plaman sau de san este valabil pentru orice alt tip de cancer ce isi are originea in „vechiul creier”. Fiecare tip de cancer este declansat de un conflict soc specific, care activeaza un „program biologic precis” (A Cincea Lege Biologica), ce permite organismului sa depaseasca obisnuintele functionarii zilnice si sa se confrunte fizic cu situatia urgenta. Pentru fiecare tip de conflict exista o zona cerebrala specifica, de unde este coordonat acest program de urgenta.

Ce se întâmplă cu organele controlate de noul creier

In vreme ce organele controlate de vechiul creier dezvolta tumori pe durata fazei active a conflictului- soc, situatia este opusa in cazul organelor controlate de noul creier. Toate organele si tesuturile ce corespund si sunt coordonate de noul creier (ovarele, testiculele, oasele, nodulii limfatici, epiderma, mucoasa colului uterin, bronhiile, vasele coronariene, canalele de alaptare etc.) isi au originea in ectoderm sau mesoderm-ul noului creier.
In momentul producerii conflictului- soc, tesuturile organelor corespondente acestei zone a creierului raspund prin degenerare celulara.
Necrozarea ovarelor sau a testiculelor, osteoporoza, cancerul osos sau ulcerul stomacal, de exemplu, sunt situatii care apar doar atunci cand persoana se afla intr-o stare emotionala de stres relationata cu conflictele- soc corespondente. Asa cum este de asteptat, distrugerile tesuturilor respective au o semnificatie biologica precisa.
Sa luam exemplul tesuturilor canalelor de lactatie. Ele se dezvolta mult mai tarziu decat glanda mamara, acest tesut fiind controlat de o zona mai tanara a creierului, cortexul cerebral. Conflictul biologic ce corespunde tesutului canalelor de lactatie este unul de tip conflict de separare, rezultat al unei experiente de tipul copilul meu (sau partenerul meu) mi-a fost luat de la san. O femela din lumea animala sufera un astfel de conflict, atunci cand puiul ei se pierde sau este omorat. Ca un reflex natural la acest conflict-soc, tesutul canalelor de lactatie incepe sa ulcereze. Scopul acestei reactii este marirea diametrului canalelor de lactatie, astfel incat laptele nefolosit sa se poata drena mai usor si sa nu se congestioneze in interiorul sanului. Creierul fiecarei femei este programat cu acest gen de reactie-raspuns biologic. Din moment ce sanul femeii este asociat, biologic vorbind, cu grija si hranirea, femeile sufera un conflict-soc cauzat de separarea brusca de o persoana iubita. Pe durata fazei active a conflictului- soc nu exista practic nici un simptom, cu exceptia unor ocazionale puseuri usoare in interiorul sanului.

Faza de îmbonăvire(de conflict) şi Faza de vindecare(post conflict)

Dr. Hamer a descoperit de asemenea ca orice conflict si orice boala are si o rezolvare, iar desfasurarea oricei boli are loc in doua faze. (A Doua Lege Biologica).
In timpul primei faze, a conflictului activ (si anume atata timp cat acesta exista) intregul organsim este orientat catre a face fata conflictului. In timp ce, la nivel fizic, au loc dereglari celulare specifice, psihicul si sistemul nervos vegetativ autonom se confrunta de asemenea cu situatii neasteptate.
Comutata intr-o faza de stres (sympathicotonia) , mintea devine total preocupata de continutul conflictului. Tulburari ale somnului si lipsa apetitului sunt simptome specifice. Biologic vorbind, acest lucru este vital, deoarece focalizarea atentiei asupra conflictului si orele de activitate in plus constituie conditiile propice pentru rezolvarea conflictului.
Faza activa a conflictului este denumita si „faza rece”. Deoarece pe perioada stresului se produce constrictia vaselor de sange, simptomele specifice ale activitatii conflictuale sunt extremitatile reci (in special mainile), tremurul si transpiratia rece. Intensitatea simptomelor depinde, in mod natural, de intesitatea si impactul socului conflictual. Daca o persoana ramane in aceasta stare prea mult timp, urmarile pot fi fatale.

Dr. Hamer a demonstrat, fara nici o indoiala, ca organismul nu poate muri niciodata de cancer, in sine. O persoana poate muri ca rezultat al complicatiilor mecanice produse de tumori, de exemplu blocarea unui organ vital precum colonul sau bila, dar in nici un caz celulele canceroase, in sine, nu pot provoca moartea. In German New Medicine distinctia dintre cancerul malign sau benign nu are nici o valoare. Termenul malign este o constructie artificiala (la fel ca marcarii tumorali) care, pur si simplu, indica o activitate de reproducere celulara ce a depasit o anumita limita complet arbitrara.
Daca o persoana moare pe durata fazei initiale active a conflictului, este de obicei din cauza pierderii de energie, a slabirii exagerate, a lipsei de somn si a epuizarii mentale si emotionale.
De cele mai multe ori este vorba de impactul emotional devastator al unui diagnostic sau a unei prognoze negative, de genul “Mai ai doar sase luni de trait!”, impact ce arunca pacientii de cancer si pe cei apropiati lor intr-o stare de disperare. Cu foarte mica speranta sau chiar deloc, sunt privati de forta lor vitala, isi consuma inutil energia si, in cele din urma, mor in urma unui proces agonizant pentru pacientii de cancer pe care tratamentele conventionale de cancer nu fac decat sa il accelereze.
Daca pacientul nu a facut nici un tratament conventional de cancer (in special chimioterapie sau radioterapie) , GNM are o rata de succes de 95 pana la 98 %. Este o ironie ca aceste statistici ale succeselor remarcabile ale Dr. Hamer au fost date chiar de autoritati.
Cand Dr. Hamer a fost arestat, in 1997, pentru acordarea de sfaturi medicale, fara a avea licenta medicala, pentru trei persoane, politia a confiscat fisele pacientilor sai si le-a analizat. Un procuror public a fost nevoit sa recunoasca in timpul procesului, ca dupa 5 ani, 6000 din 6500 de pacienti cu cancer in faza terminala erau inca in viata. In cazul tratamentelor conventionale, cifra aceasta este inversa.

Conform declaratiilor epidemiologului si biostatisticianului Dr. Ulrich Abel (Germania), succesul majoritatii chimioterapiilor este jalnic… nu exista nici o dovada stiintifica referitoare la abilitatea de a extinde in mod apreciabil viata pacientilor care sufera de cele mai comune forme de cancer organic…Chimioterapiile pentru cancerele maligne prea avansate pentru operatie, care reprezinta 80% din totalul cancerelor, reprezinta un “pustiu stiintific” (“scientific wasteland” – Lancet 1991).

Corpul se vindecă singur

Rezolvarea conflictului generat de semnalele initiale reprezinta inceperea fazei a doua a programului biologic. Emotiile si organismul nostru se comuta imediat in modul de reparare, programul de vindecare fiind asistat in mod direct de sistemul nervos vegetativ. Pe perioada fazei de vindecare, apetitul revine, dar suntem foarte obositi (putem chiar sa nu avem puterea de a ne ridica din pat). Odihna si furnizarea tuturor nutrientilor necesari organismului sunt esentiale pe perioada de vindecare. A doua faza este denumita faza calda si, in aceasta perioada, vasele de sange se maresc, incalzind extremitatile si pielea.
Odata cu rezolvarea conflictului se produce o schimbare la nivelul organelor, proliferarea celulara (vechiul creier – controlul cresterii tumorale) si distrugerea celulara (creierul nou – controlul degradarii tesuturilor) se opresc imediat si este declansat procesul de reparare specific.
O zona care s-a necrozat sau a prezentat ulceratii in timpul fazei active a conflictului este acum regenerata si refacuta cu celule noi. Acest proces este insotit, de regula, de inflamatii potential dureroase cauzate de edeme care protejeaza tesutul pe durata vindecarii.
Alte simptome tipice regenerarii sunt: hipersensibilitate, mancarimi, spasme (daca tesuturile musculare sunt implicate) si inflamatii. Exemple de boli care apar doar in procesele de vindecare sunt: diferite probleme de piele, hemoroizi, laringita, brosita, artrita, ateroscleroza, disfunctii ale rinichilor si vezicii urinare, anumite boli ale ficatului si infectii.
Bazandu-se pe observarea multiplicarii celulare (mitoza) si pe distinctia standard dintre tumoare benigna si maligna, medicina conventionala interpreteaza procesul natural de producere celulara a tesutului care se vindeca drept tumoare maligna.
In GNM distingem la fel doua tipuri de tumori. Dar tumorile nu sunt impartite in bune sau rele, ci mai degraba sunt clasificate dupa tipul de tesut si zona cerebrala din care provin si de unde sunt controlate. Exista acele tumori care se dezvolta, in mod exclusiv, in faza activa a conflictului- soc (tumorile pulmonare, tumorile de colon, tumorile la ficat, tumorile uterului, tumorile la prostata etc.) si cele care apar in timpul procesului natural de vindecare.
In felul in care creierul vechi controleaza cancerul, cresterea tumorala nu este nici accidentala si nici fara sens, din moment ce proliferarea celulara se opreste, de indata ce tesutul este reparat. Cancerul testicular, cancerul ovarian, limfomul, limfomul non-Hodgkin, diferitele tipuri de sarcom, carcinomul bronhial si laringial si cancerul cervical, toate sunt de natura curativa si fenomene exclusive ale fazei de vindecare. Cu conditia ca procesul de vindecare sa nu fie intrerupt de medicamente sau de o revenire a conflictului soc, aceste tumori dispar pana la urma, pana la sfarsitul procesului de vindecare.

Principiile pentru VINDECARE

A. In primul rand: Pacientul devine ’stapanul absolut’ al tratamentului. E 100% responsabil pentru conditia lui si nu-si pune sperantele in numeni mai mult decat in el insusi.

B. Apoi pacientul va lucra la intelegerea CAUZEI care a provocat conflictul si implicit boala.

C. In final va colabora constructiv cu doctorul pentru a crea un plan eficient de de rezolvare a conflictului atat MENTAL cat si PRACTIC.

*Este absolut necesar ca pacientul la inteleaga cat mai bine CE se intampla de fapt cu el, pentru a putea sa aiba o atitudine constructiva si motivata in procesele de autovindecare.
* Dr. Hamer pune accentul pe rezolvarea EMPIRICA (practica) a orcarui conflict emotional, insa pot fi benefice si psihoterapia, terapiile prin hipnoza si regresie sau altele de acest fel.
* Frica de cancer/moarte poate genera alt conflict, pe langa cel existent. E nevoie sa renunti total la astfel de ganduri, pentru ca faza de vindecare sa se desfasoare fara probleme.
* O persoana sanatoasa, bine hranita, odihnita,relaxata,cu activitate fizica zilnica si care are convingeri pozitive, va face mult mai usor fata orcarui conflict, si de asemenea se va lovi de mult mai putine.
* Persoanlele cu situatie materiala buna au un risc mult mai mic de a se imbolnavi spre deosebire de cei saraci (care nu au bani pentru a rezolva anumite conflite)
* La femeile insarcinate orice forma de cancer sau de tip cancer se va vindeca/elimina pe cale naturală, începând cu a 3-a lună de sarcina, deoarece sarcina are prioritate absoluta, spune dr. Hamer.

A primit ultimatum sa renunte la descoperirile sale stiintifice

Rezultatul cercetarilordoctorului Ryke HAMER se constituie intr-o diagrama stiintifica ce ilustreaza legatura biologica dintre psihic si creier si corelatia cu organele si tesuturile intregului organism uman (varianta engleza a “Diagramei stiintifice a GNM” este in lucru). Dr. Hamer a denumit descoperirile sale “Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicine”, datorita faptului ca aceste legi biologice valabile in cazul oricarui pacient, ofera o perspectiva cu totul noua asupra intelegerii cauzei, a dezvoltarii si a procesului natural de vindecare a bolii.
In 1981, Dr.. Hamer a prezentat rezultatele descoperirilor sale la Facultatea de Medicina a Universitatii din Tübingen, sub forma unei teze post-doctorat. Totusi, pana astazi, Universitatea a refuzat sa testeze cercetarile Dr. Hamer, in ciuda obligativitatii legale de a o face. Acesta este un caz fara precedent in istoria universitara. In mod similar, medicina oficiala a refuzat sa aprobe descoperirile sale, in ciuda a 30 de verificari stiintifice diferite, facute atat de medici independenti, cat si de asociatii profesionale.

La scurt timp dupa ce Dr. Hamer si-a prezentat teza, i-a fost adresat un ultimatum de a renunta la descoperirile sale stiintifice, sau i se va refuza reinnoirea contractului sau la Clinica Universitara. In 1986, desi munca sa nu a fost niciodata pusa la indoiala sau dezaprobata, doctorului Hamer i-a fost ridicata licenta medicala pe motive ca a refuzat sa se conformeze principiilor medicinei standard.
Cu toate acestea, era hotarat sa-si continue munca si, in 1987, a reusit sa-si extinda descoperirile practic catre orice boala cunoscuta de medicina.
Dr. Hamer a fost persecutat si hartuit timp de 25 ani, in special de catre autoritatile germane si de catre cele fraceze. Din 1997, Dr. Hamer locuieste in exil in Spania, unde isi continua cercetarile si continua sa se lupte pentru recunoasterea oficiala a “New Medicine”. Insa, din moment ce Facultatea de Medicina a Universitatii din Tübingen isi mentine tactica de amanare, pacientilor din intreaga lume le este refuzat dreptul de a beneficia de descoperirile revolutionare ale Dr. Hamer.
Sursa : financiarul.ro

Mai vedeti/cititi si:
Max Igan si Rick Simpson: Tratamentul pentru cancer
Dying to have known - documentar subtitrat despre terapia pentru cancer
Hai sa fim sanatosi ! Poti sa devii propriul tau doctor, chiar poti !
Food Matters - subtitrare romana

vineri, 25 noiembrie 2011

"Intregul sistem a fost distrus de catre colapsul MF Global" - prezentarea primei victime de dupa MF Global - de citit !

MF Global a inaintat actele pentru faliment pe 1 noiembrie. Jon Corzine fost Goldman-ist si apoi senator, a incercat sa transforme firma cu o istorie de peste 200 de ani (MF Global) intr-un mini Goldman, insa dupa cum s-a observat planul a esuat de curand tranformand numele consacrat intr-o alta firma falimentara, cu rasunet insa. Asta a tranformat firma in cea mai mare victima a crizei europene si al 7-lea mare faliment in America in functie de bunurile detinute.
..... asta a fost cu putin timp in urma.
Acum avem continuarea ....

Mai jos aveti scrisoarea trimisa de catre BCM clientilor - demonstrand ca piata asa cum o cunosteam noi nu mai exista.


BCM si-a inchis operatiunile (sursa)
Postat de Ann Barnhardt - November 17
 
Dragi clienti, colegi din industrie si prieteni ai Barnhardt Capital Management,
Cu un regret si o morala de neclintit va anunt ca Barnhardt Capital Management si-a inchis operatiunile. Dupa 6 ani de operatiuni ca si firma de brokerage independent, si 8 ani de brokerage inainte, ma gasesc in aceasta dimineata, pentru prima data de cand am implinit 20 de ani, in postura de spectator al pietei (bursei) de futures si options si nu de participant.
Motivul deciziei mele de a scoate firul din priza a fost extrem de simplu: Nu mai puteam sa le spun clientilor ca banii lor si pozitiile deschise sunt in siguranta pe piata de futures si options - pentru ca nu sunt. Si asta e valabil nu doar pentru clientii mei, ci pentru toate conturile de futures si options din Statele Unite. Intregul sistem a fost distrus de colapsul MF Global. Avand aceasta realitate trista in fata mea, nu mai puteam sa fac nici un pas cu constiinta curata ca si broker de bunuri, initiind pozitii despre care stiam ca nu sunt sigure sau detinand fonduri de care stiam ca pot fi periculoase.
 
Piata de futures are un nivel foarte ridicat de leverage, iar asta necesita o baza exceptional de solida pentru a functiona. Aceasta baza era sfanta si asigura fonduri in caz de urgenta direct de pe piete pentru siguranta fondurilor clientilor. Pana acum cateva saptamani, acea baza exista si functiona fara cusur. Firme veneau si plecau, unele avand o implozie spectaculoasa. De cate ori o firma esua, fondurile clientilor erau intacte iar pietele interveneau stopand tot si pastrand clientii lichizi 100 % - chiar daca firma de care tineau fondurile lor a colapsat, si aceasta era inlocuita de o alta firma in cadrul sistemului.


Totul s-a schimbat cu doar cateva saptamani in urma. O firma, condusa de un apropiat al regimului Obama, a furat intregul capital (fara margini ca acoperire) al clientilor sai. Hai sa nu ambalam totul si sa facem din aceasta crima ceva "complex",  "abstractizat" si imbracat in jargoane super tehnice. Jon Corzine a FURAT banii clientilor sai de la MF Global. Cunoscandu-l pe Jon Corzine si cunoscand ilegalitatile abjecte si dispretul pentru umanitate al regimului Marxist Obama si ai afiliatilor sai, asta nu e deloc o surpriza. Ce a fost insa o surpriza a fost reactia pietelor si a regulatorilor. Reactia lor a fost sa ia o situatie grava si sa o transforme intr-una cu o magnitudine accentuata.
In mod specific, ei au inghetat clientii inafara conturilor lor in timp ce piata continua sa functioneze si tranzactiile aveau loc, refuzand acestora pana si dreptul de a-si inchide pozitiile sau a le lichida. Asta este de incalificabil. Precedentul de expunere la risc care a fost creat este intolerabil si a distrus intreaga paradigma a industriei in speta. Nici o persoana informata nu poate continua sa se implice in aceste piete, si nici o persoana morala nu poate continua ca si broker sau sa faciliteze angajamente cu clientii in acest joc masiv de Ruleta Ruseasca.

Am invatat in ultimele saptamani ca MF Global este aproape in mod cert doar varful acestui iceberg.  Exista o expunere masiva a acestei industrii la datoriile suverane europene fara valoare. Desi unele firme ar putea sa nu fie atat de expuse prin leverage precum a fost MFG cu ajutorul lui Corzine, iar acum se discuta faptul ca MFG putea avea un leverage ce depasea 1:100, totusi acestea au o marja de leverage suicidala si greu vor sta masive in cazul unor miscari colaterale in urmatoarele zile, saptamani pana cand Europa va colapsa inevitabil. Acum suspectez ca motivul pentru care Chicago Mercantile Exchange nu a intervenit imediat sa opreasca implozia MFG este ca ei cunosteau ca daca opresc MFG, ei vor fi apoi nevoiti sa intervina pentru toate firmele cand acestea vor incepe sa esueze in cascada - iar pentru asta in mod simplu - nu exista bani suficienti in intreg sistemul. Pe scurt, problema este una SISTEMICA, deloc izolata la o singura firma. 

Poate cea mai amenintatoare dinamica de care am auzit privitor la aceasta mizerie este riscul unor actiuni potentiale de recuperare (CLAWBACK actions). Pentru cei care nu stiu, acest "clawback" este un proces prin care mandatorului in cazul unui faliment ii este permis legal sa isi redimensioneze bunurile ce au parasit entitatea falimentata in perioada imediat precedenta colapsului sau. Deci, luand clientii MF Global ca si exemplu, orice fonduri ce au fost retrase din conturile MF inaintea colapsului, fie ca din cauza unor suspiciuni avute de clienti despre MFG, cum ar fi de exemplu cresterea randamentului firmei in mod brusc, sau pur si simplu din motive normale in cadrul retragerilor ce au loc zi de zi, entitatea falimentara ar putea initia o actiune sa "recupereze" (clawback) acele fonduri. Ca un hedge broker ce sunt, asta face sa inghete sangele in mine. In mod general, cand piata se misca in favoarea unei pozitii de hedge iar banii se aduna in contul clientilor, excesul de bani este trimis inapoi clientilor, care apoi isi folosesc acesti bani pentru tranzactii in numerar, sau sa-si plateasca o linie de credit. Chiar si posibilitatea ca un client sa fie penalizat si in fond violat din nou via aceasta actiune de clawback dupa ce i s-au furat deja banii din cont e de-a dreptul mizerabil. Desi nu exista inca nici un indicator pe fata pentru o astfel de actiune din partea MF Global, mi s-a spus ca exista aceasta posibilitate.


Astfel, ca sa ajungem la dificultatea situatiei de fata. Piata de futures si de optiuni nu mai este viabila. Este o recomandare pentru toti clientii sa-si retraga fondurile de pe toate pietele cat de rapid posibil, pentru a avea cele mai bune sanse sa-si protejeze banii. Sistemul nu mai functioneaza cu integritate si e un risc suicidal. Regulile legii nu mai exista, in schimb au fost inlocuite cu acoliti criminali politici si fara Dumnezeu.
Retineti, contractele pe derivate nu sunt in mod necesar in pietele de bunuri. Bunurile lichide sunt realitatea substantiala si nu depind de aceste piete. Multi oameni par sa inteleaga lucrurile pe de-a indoaselea in ultimele decade. De la Abel incoace si pana in 1964 nu existau contracte futures pe animale, si nici un contract de options pana in 1984, si totusi piata de animale functiona fara probleme.


In incheiere, eu nu voi reveni asupra deciziei de a redeschide cumva Barnhardt Capital Management, sub nici o forma si in nici o circumstanta, cat nu voi deschide nici o alta afacere de brokerage, pana cand Barack Obama nu este inlaturat iar guvernul Statelor Unite nu se reformeaza si repopuleaza suficient incat sa restaureze incredere totala in guvern, anexe si parghiile legii, cu o regularizare competenta si privire atenta asupra pietelor bunurilor ce ar putea candva sa se reformeze. Atata vreme cat guvernul ramane unul criminal, nu ar servi nici unui interes sa incerc sa reconstruiesc firma mea sau industria de futures, pentru ca intr-un mediu fara legi, aceleasi fraude si hotii vor avea loc din nou si din nou, iar criminalii vor ramane nepedepsiti, protejati de oligarhia criminala.

Catre clientii mei, care in mod efectiv pana la ultimul om, au fost de acord cu situatia, si au fost usurati sa iasa de pe piete, si multi dintre ei care au stat pana in ultima clipa pe care incep sa-i suspectez ca au facut-o din pura loialitate fata de mine, nu pot sa le spun decat multumesc pentru onoarea si placerea de a va servi peste ani, deoarece unii dintre ei mi-au stat alaturi chiar si peste 20 de ani. Voi continua sa-mi tin blogul Barnhardt.biz, care va fi modificat in curand, si imi voi continua munca de consultanta in domeniul bovinelor. Voi ramane inca in oficiu, raspunzand la telefoane, cu aceleasi numere. Desi pensionarea mea a venit cu cativa ani mai repede decat am anticipat, nu exista alta cale posibila sa continui avand in vedere colapsul inevitabil al pietelor financiare, preluarea guvernului si colapsul tuturor legilor.
Cat despre mine, pot doar sa repet cuvintele lui David:
"Aceasta este creatia Domnului si e superba in ochii nostrii." 

Cu stima,
Ann Barnhardt
**************
P.S. Cum stati cu aurul si argintul ?


joi, 24 noiembrie 2011

Raiffeisen s-ar putea retrage de pe unele piete din Europa Centrala si de Est

Raiffeisen Bank International (RBI) ar putea să se retragă de pe unele dintre pieţele din Europa Centrală şi de Est (ECE), dar nu şi din Ungaria, a declarat, joi, directorul general al băncii austriece, Herbert Stepic, informează Mediafax.

Stepic nu a menţionat vreo ţară de unde grupul austriac s-ar putea retrage, însă a adăugat că banca nu a conspirat pentru fixarea dobânzilor creditelor ipotecare din Ungaria, potrivit Reuters.

Miercuri, autorităţile din Ungaria au deschis o investigaţie împotriva a şapte bănci - printre care OTP, Erste, Raiffeisen şi Unicredit - pentru o posibilă înţelegere de majorare a dobânzilor creditelor ipotecare, legată de programul guvernamental de rambursare anticipată a împrumuturilor în valută.

"Raiffeisen Bank România are unele dintre cele mai bune rezultate din grupul Raiffeisen, am dovedit şi în criză stabilitate şi echilibru. În concluzie, este normal ca grupul să evalueze în ce ţări investeşte resurse, care astăzi sunt mai scumpe şi mai puţine, iar într-o astfel de situaţie vă asigur că România va avea de câştigat", a spus preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Bucureşti, că băncile statelor europene au obţinut "profituri uriaşe" în România, iar dacă se pregătesc să o lase nefinanţată în criză este "lipsă de fair play", el spunând că vrea să creadă că statele venite mai târziu în UE nu vor fi puse să plătească "lăcomia" băncilor.

Raiffeisen Bank International a înregistrat în primele nouă luni pe piaţa românească un profit după impozitare de 60 milioane euro, în scădere cu 29,1% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza creşterii costurilor.

În acelaşi timp, activele totale ale băncii au crescut cu 10,9% de la finele lunii septembrie a anului trecut, la 6,292 miliarde euro, faţă de 5,674 miliarde euro după primele nouă luni din 2010.

Raiffeisen Bank International deţine în România 544 de sucursale, la care lucrează peste 6.000 de angajaţi.

Banca avea după primele nouă luni 1,95 milioane de clienţi în România, faţă de 1,88 milioane la finele lunii septembrie a anului trecut.

În primele nouă luni, profitul înainte de taxe al RBI a urcat cu 3,5%, la 1 miliard de euro, de la 997 milioane euro în urmă cu un an.
Sursa

marți, 22 noiembrie 2011

VIDEO Un film socant afecteaza din nou imaginea McDonald’s. “The rottent truth about Egg McMuffins”

McDonald’s s-a vazut nevoit sa renunte la unul dintre furnizorii sai de oua, dupa ce un videoclip socant realizat de o asociatie de protectie a drepturilor animalelor a prezentat actele de tortura la care sunt supuse gainile, scrie Le Figaro.
Angajat de 10 ani intr-o ampla campanie de imbunatatire a imaginii si de promovare a calitatii produselor sale, gigantul fast-food-ului se confrunta cu un nou atac. De aceasta data, este vorba de tratamentul la care sunt supuse gainile si puii de catre un subcontractor care furnizeaza ouale utilizate in produsele McDonald’s. Titlul videoclipului este fara echivoc: “McDonald’s, adevarul putred al oualor McMuffins”.



Realizat cu camera ascunsa si difuzat pentru prima oara vineri de televiziunea americana ABC, videoclipul a fost filmat de asociatia “Mercy for animals” intr-o crescatorie de pasari din Minnesota a “Sparboe Egg Farms”. Imaginile arata actele de cruzime la care sunt supuse pasarile de mai multi angajati: gaini sufocate in saci de plastic, un salariat care invarte in aer o pasare legata cu o sfoara de un picior sau oameni care taie ciocurile animalelor. Filmarile au fgost efectuate in perioada mai – august in cinci crescatorii ale grupului din Iowa, Minnesota si Colorado.

Sparboe nu este un furnizor direct al McDonald’s, care se aprovizioneaza da la un alt subcontractor, Cargill. Dar documentarul acuza direct lantul de restaurante. Dupa difuzarea filmului, McDonald’s a cerut Cargill sa inceteze sa se mai aprovizioneze de la Sparboe. Cu atat mai mult cu cat Sparboe a fost acuzat in urma cu doua zile de Food and Drug Administration (FDA), autoritatea sanitara americana, de nerespectarea regulilor federale de igiena in ceea ce priveste preventia infectiilor cu salmonella.
Este dificil de estimat care va fi impactul acestui film asupra activitatii McDonald’s, care renunta cel putin temporar la serviciile Sparboe, al cincilea mare producator de oua din Statele Unite.
McDonalds a reactionat imediat, intr-un comunicat, calificand aceste comportamente drept “socante” si “inacceptabile”..

“McDonald’s isi asigura clientii ca solicita de la furnizori un tratament decent fata de animale”. Purtatorul de cuvant al Sparboe, Lyle Orwig, a anuntat concedierea imediata a patru angajati.

Hiper-industrializarea galopanta

Aceste masuri nu au multumit insa “Mercy for animals”, care acuza McDonald’s si furnizorii sau ca intretin “o cultura a cruzimii si neglijentei”. Grupul de lobby cere McDonald’s sa solicite furnizorilor sai sa creasca animalele in libertate. Un demers aproape de neimaginat intr-o societate americana care considera standardele industriale de productie a oualor si puilor drept absolut normale.
In Europa, unde reglementarea cresterii pasarilor este mult mai stricta, aceasta hiper-industrializare nu inceteaza sa castige teren. In Franta, patru din cinci pui consumati sunt pui crescuti in sistem industrializat. Sursa: hotnews.ro

Mai vedeti si:
Cel mai important discurs pe care il vei auzi vreodata - Gary Yourofsky
De-ale alimentatiei !

duminică, 20 noiembrie 2011

Carpatii salbatici - documentar

Documentarul realizat de Charlie Ottley, de la televiziunea britanica, este dedicat, in primul rand, Carpatilor si padurilor lor, descrise ca “ultimul mare teritoriu salbatic al Europei”. Sunt prezentate comunitatile care locuiesc in Transilvania, Cetatea Sarmizegetusa Regia, satele sasesti, dar si familiile de ursi bruni din Carpati. Apare si printul Charles, care vorbeste despre descendenta sa, ce pare sa ajunga pana la Vlad Tepes.


Sau aveti un alt link aici

vineri, 18 noiembrie 2011

Cerere record pentru aur: Investitorii isi pun banii la adapost

Cererea de aur a crescut dincolo de pragul de 1.000 de tone, în trimestrul 3, mai ales din cauza cererii investitorilor, de aproape 500 de tone. Investitorii, speriaţi de pierderile reale sau potențiale de pe celelalte piețe, au cerut cu 33% mai mult aur decât în aceeași perioadă din 2010. Cererea de în lingouri și monede a crescut cu 29%.
Cererea de lingouri și monede de aur a fost de peste 390 de tone, în valoare de 21,4 mld. dolari, în timp ce valoarea totală a aurului cumpărat de investitori a depășit 25 mld. dolari, adică aproape jumătate din valoarea întregii cererii, de 57,7 mld. de dolari.

Băncile centrale au contat pentru o cerere de 148 de tone, în creștere accelerată, potrivit raportului emis vineri de World Gold Council (WGC), o asociaţie ai cărei 22 de membri  sunt cele mai importante companii miniere de aur din lume, reprezentând aproximativ 60% din producţia mondială de aur la nivel de corporatist.
Vezi aici documentul

„Problemele de solvabilitate ale datornicilor occidentali sunt transferate sectorului guvernamental şi nesiguranţa tot mai acută „determină băncile să-şi continue programele de achiziţii de aur. Credem că această tendinţă va continua şi în 2012“, se spune în raportul WGC (ataşat la articol. În raport este redată şi repartiția istorică pe zone geografice a cererii).

Cererea totală de 1053,9 tone a fost cu 6% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Recordul este cu atât mai relevant cu cât septembrie a fost luna în care s-a produs o mare corecție negativă a prețului aurului și o campanie de colectare a profiturilor investițiilor anterioare, care duseseră la un maxim (intraday, contracte futures) de peste 1900 dolari / uncie, Corecția a coborât prețul  la 1600 de dolari pe uncie (o uncie de aur are 31,1034 grame).

Recordul oficial al Bursei Metalelor din Londra din 5 și 6 septembrie este de 1.895 dolari / uncie (London PM Fix), iar vineri prețul era de 1.725 dolari, înscriindu-se dincotombrie încoace din nou pe o tendință ascendentă, care l-ar putea apropia de maximul istoric, mai ales dacă vor persista marile incertidini de pe piețele financiare.

Refugiu și țintă de speculație

Aurul este cunoscut în lumea investitorilor și nu numai, ca un refugiu mai ales în situația în care piețele financiare se află într-o cădere prelungită. Creșterea de circa 3 ori a prețului aurului din 2007 încoace a fost stimulată, în plus, de problemele pe care sistemul financiar global le are împotriva exceselor speculative. Problemele au culminat cu criza creditelor neperformante din SUA. Mai mult, excesele speculative s-au  manifestat prin transferul riscului creditelor neperformante spre instrumente derivate prea sofisticate ca să le mai poată cineva măsura gradul de periculozitate și efectele potențiale.

„Înrăutățirea crizei în Europa, șocul retrogradării clasificării copacității de plată a SUA și deteriorarea încrederii consumatorilor și a managementului companiilor au contribuit decisiv la creșterea prețului aurului“, se spune în raportul World Gold Council.

Revenirea pe tendința de creștere a prețului aurului, înregistrată din octombrie încoace, a confirmat marile probleme ale sistemului financiar global și așteptările investitorilor nu numai de a-și  asigura o protecție împotriva riscului de depreciere a celorlalte valori pe piețele financiare, dar și o posibilitate de câștig ca urmare a variațiilor de preț.

Pe de altă parte corecția negativă de aproape 16% din septembrie a fost suficient de impresionantă ca să sugereze investitoruilor că aurul, deși păstrându-și atributele  de refugiu ]mpotriva riscului, oferă și posibilități speculative pe termen mai lung, ceea ce a determinat investitorii să își modifice țintele de preț.

Bijuteriile şi cererea tehnologică

Cererea indusă de investitori este cea mai mare, urmată de cea a domeniului bijuteriilor (465,6 tome). Cererea băncilor centrale (148 tone), care caută şi ele să-şi protejeze rezervele împotriva nesiguranţei pieţelor, a depăşit cererea sectorului industrial (120 tone), unde electronicele menţin încă pe creştere tendinţa.

Nesiguranţa financiară a lumii a crescut considerabil în ultimii 40 de ani, aşa cum se poate vedea în evoluţia cererii de aur pentru bijuterii în comparaţie cu cea pentru protecţi aîmpotiva riscurilor financiare.

În 1970, industria bijuteriilor acoperea peste 70% din consumul  de aur, iar cererea investitorilor era de circa 12 %. Acum cererea de aur pentru bijuterii a scăzut sub 50%, iar cea a investitorilor se apropie de 40%. Între acestea cererea industrială s-a păstrat relativ constantă.
Sursa

Comentariu: manipularea de pe piete e evidenta prin simpla deconectare vizibila intre cererea reala (fizica) si pretul tinut sub control de pe burse. Insa asta nu va dura la nesfarsit, dand insa astazi sanse reale celor ce nu detin in posesie astfel de metale sa-si cumpere. Totodata scaderea brutala a pretului pentru aur si argint din aceste zile ar putea fi un indicator suplimentar al faptului ca exista o lipsa marcata de lichiditate in piete, iar investitorii sunt nevoiti sa vanda tot ce pot (chiar si pozitiile profitabile) pentru a face fata la margin call-uri si la lipsa de bani. 

“Pamantul este avutia cea mai de pret, fara el nu existi ca natie”

Fără sprijin de la stat, fermierii români au început să vândă masiv terenul agricol pe care îl deţin. Aşa am ajuns să înstrăinăm un milion de hectare din pământul fertil al României. Occidentul nu vinde nimic şi asta pentru că este o problemă de securitate naţională. La noi, acest lucru nu preocupă pe nimeni.




Un subiect care e ignorat aproape total de mass-media si diversii analisti economici: strategia actualului regim fata de agricultura, in special fata de mica proprietate taraneasca sau rurala. Este de notat faptul ca in Romania exista o proportie semnificativa (aproximativ 93% din totalul fermelor agricole, detinand insa doar 32% din totalul suprafetei agricole – vezi aici situatia in cifre absolute) a gospodariilor rurale de subzistenta sau semi-subzistenta: adica a acelor gospodarii care nu produc pentru piata, ci mai degraba pentru propriul consum. Desi autoritatile recunosc avantajele acestor exploatatii (au capacitatea de a se auto-intretine in vremuri de criza economica si sociala) si declara ca vor sa incurajeze mica proprietate, masurile legislative luate in ultima perioada contrazic flagrant aceste declaratii de intentie. Departe de a incuraja mica proprietate, noile masuri legislative pregatesc terenul pentru exproprierea proprietatilor rurale! Practic, se pun bazele unui sistem prin care, in realitate, Romania va fi deposedata si de acest ultim avantaj al saracului din Rasarit - pamantul.
E de notat ca gospodaria de subzistenta, existenta in Romania in cea mai mare proportie din Europa, este ideala pentru cultura agricola eco si pentru asigurarea unei autarhii relative – am vazut recent cazul sasilor reveniti din Germania. In acelasi timp este vazuta, de economistii indoctrinati cu teoriile neoliberale acum la putere, drept un impediment major in modernizarea agriculturii. Acestui dispret elitist care vrea sa vada doar campuri imense cultivate cu ingrasaminte chimice si cu organisme Monsanto (culturi de plante modificate genetic) ii corespunde, la nivel politic, dispretul liderilor politici, care privesc populatia rurala ca pe o adunatura de betivi lenesi. Ineficienti economic, lenesi si betivi, prin urmare, nu-i asa, trebuie facut totul pentru a pune mana pe pamantul lor! Ca oricum satul romanesc aproape ca s-a depopulat, tinerii fiind plecati peste hotare, sa munceasca la capsunile altora. Insa, pe masura ce criza se va adanci, vor exista tot mai multi imigranti care vor considera ca trebuie sa se intoarca, inasprindu-se conditiile de lucru si viata in Vest. E foarte posibil, insa, ca acesti romani sa nu mai gaseasca nimic la intoarcere, pentru ca a avut grija statul de proprietatile lor… Asadar, toate tunurile au fost puse pe acest petec de pamant care ar putea asigura, in opinia noastra, painea saracului in timpul acesta de criza!
E regretabil faptul ca astfel de analize si semne de alarma vin doar ca initiative individuale, in timp ce curente care isi revendica o agenda in domeniu si un statut de “alternativa” anti-mainstream ignora ceea ce se pregateste micilor proprietati rurale. (razbointrucuvant.ro)
Get Adobe Flash player
Preluat de pe Gandeste.org

joi, 17 noiembrie 2011

China construieste structuri gigantice, de neinteles, in mijlocul desertului. Nimeni nu stie de ce ...

structuri
Pe Google Maps au aparut noi imagini satelitare din China, in care apar niste structuri de dimensiuni titanice, nedefinite, in mijlocul unei zone aride si nelocuite.
Prima dintre ele este ca o retea din benzi metalice uriase (sau cel putin asta pare a fi). Toata lumea se intreaba daca nu cumva este vorba despre un experiment militar.
Alte opinii indica faptul ca nisipul ar fi fost curatat de masinarii si astfel s-ar vedea aceste santuri enorme.
Pe harta, acestea sunt localizate in zonele Dunhuang, Jiuquan si Gansu, la nord de raul Shule, care traverseaza platoul tibetan, pana la vest, in desertul Kumtag. “Schema” respectiva acopera o suprafata de peste un kilometru lungime si 900 de metri latime.

Liniile sunt executate perfect si parca au fost desenate ca sa poata fi vazute din spatiu.
structuri - 3
A doua structura apare sa fie o grila gigantica, situata in apropierea raului Shule.
Daca dati un zoom pe harta puteti vedea diverse vehicule distruse. Undeva in peisaj ar fi, se pare, o statie electrica sau o statie radio similara uneia americana HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), de langa Gakona, Alaska.
A treia este cea mai ciudata dintre toate: pare o grila enorma formata din sute de linii pe o distanta 28 de kilometri.

structuri - 2
Iar a patra pare o tinta uriasa, in care sunt tot felul de obstacole, cum ar fi avioane si diverse masinarii. Sursa: stirileprotv.ro prin Gandeste Liber

Sunt si vesti bune - UE a interzis folosirea celebrelor scannere corporale pe aeropoarte

Dupa invazia acestor scannere in diferite aeropoarte din UE + dorinta arzatoare de impunere peste tot, scannere venite de la mama TSA americana, Comisia Europeana a adoptat noi regul restrictive in folosirea unor astfel de aparaturi cu raze X. Motivul ? Sa nu isi puna in pericol cetatenii. Ma intreb ce se intampla cu cei ce au fost deja radiati cu doze imense precum astfel de masinarii emit in mod dovedit.
In orice caz, sa vedem partea plina a paharului si faptul ca putem din nou calatori mai liber in spatiul european, fara teama sa ne trezim pe neasteptate trimisi la radiere fortata sau la o perchezitie pe cinste (la alegere). In orice caz se pare ca America mai asteapta. Ma refer la un bilet de zbor intr-acolo :) Si cum speranta moare ultima, daca la noi se poate si la ei se poate, doar sa se mai trezeasca (virgula) cativa.
 File:Next Generation Backscatter Device.jpg

Mai cititi si:
Decizie in Germania: Fara scanere corporale pe aeroporturi
Miscare impotriva noilor scannere si a masurilor abuzive de siguranta
Primul scandal consecinta a noilor scannere de pe aeroporturi
 Perversiunea este in regula daca este facuta de autoritati
Intimidare pe fata - "Avantajele" monitorizarii

California e atat de leftera incat va scurta anul scolar

"Pentru ce atata scoala, nu-i asa ?..."
Sursa: Zero Hedge

Thrive (Prospera) - documentar cu subtitrare

Un nou documentar lansat pe 11.11.11:
Acest film imi da mare bataie de cap, e a 3-a oara cand repostez deoarece rand pe rand variantele online sunt sterse.

marți, 15 noiembrie 2011

Lectii de supravietuire in natura: 30 noiembrie - 4 decembrie

Am dat astazi peste acest curs si mi s-a parut interesant sa-l mentionez aici pentru doritori. Cu siguranta avem cu totii ce invata de la asemenea cursuri deoarece ne largeste orizontul, ne dezvolta acuitatea senzoriala si ne creste variantele de alegere in orice situatie de viata. Mentionez ca nu am nici o legatura cu acest curs, nu cunosc detalii, astfel promovarea nu are nici o legatura cu vreun interes personal. Pur si simplu mi s-a parut o idee interesanta la care as participa si eu din curiozitate (cu o alta ocazie), astfel ca rog participantii sa-mi trimita impresii pe email.

Organizat de:    ASOCIATIA “EXPLORATORII NAGUAL”,
                                                     in colaborare cu
                       CENTRUL “BARDAVAVILLAGE” - BRAD (HUNEDOARA)

Perioada:                  30 noiembrie - 04 decembrie – (miercuri – duminica)

Echipamente necesare desfasurarii cursului:
  • Sac de dormit;
  • Rucsac lejer;
  • Cana de metal, lingura, cutit ;
  • Lanterna ;
  • Jurnal de calatorie + alte obiecte personale.  
In ajunul cursului se va stabili care sunt instrumentele obligatorii si care sunt cele facultative.

Cursul baza are durata de 4 zile si  se obtine ATESTAT .

Toate persoanele care vor absolvi cursul baza, au acces la cursurile speciale ulterioare acestuia ( sauna amerindiana, ceremonii samanice cu tobe, samanism neconventional, trecerea pe carbuni aprinsi si dansul pe foc,).
  
Program Curs:
AJUNUL CURSULUI:        MIERCURI
  • Deschiderea cursului la Bardava Village - ora 20,00:
  • Cina : In jurul  focului.

PRIMA ZI:                 JOI
Dimineata:    Formarea grupului.  
 Parcurgerea Manualului de Supravietuire.  

Dupa  pranz:   Pregatirea   rucsacului pentru traseu;
                            Confectionarea  uneltelor  necesare supravietuirii;
                            Tehnici de prim ajutor;
                            Tehnici de aparare fizica si energetica;
                            Tehnici pentru obtinerea hranei,
                            Recunoasterea plantelor comestibile si medicinale, a insectelor
                                 si a altor produse comestibile ce se gasesc in natura..
                            Tir  de vanatoare cu arcul instinctiv, prastia, capcane;
                            Tehnici pentru aprinderea  focului si obtinerea apei potabile.
                            Confectionarea adapostului pe timp de noapte.
                            Pregatirea hranei de supravietuire.
                            Cina in jurul focului.
                            Parcurs  legati la ochi, nivel (1-5).

 A DOUA ZI:              VINERI
Dimineata:   Traseu in padure cu aplicarea practica a tehnicilor de supravietuire;
 Hrana si apa se obtin in mod exclusiv din padure;
 Pe traseu nu se duce cort ci doar un minim kit de supravietuire;
 Traseul este de circa 14 km;
                        Noaptea  va fi petrecuta in  padure.

A TREIA ZI:              SAMBATA

                        Aplicare practica a tehnicilor de supravietuire in padure.

A PATRA ZI: DUMINICA

                        Reintoarcerea de pe traseu - inainte de amiaza.
                        Evaluarea si decernarea atestatelor - dupa pranz.
                 

P.S.  Cursul este limitat la minim 12 si max. 24 persoane
Costul cursului:
- pentru cetatenii romani: 100 euro/persona/4 zile;
- pentru cetatenii straini: 300 euro/persona/4 zile.

Detalii:  Bardava Village

marți, 8 noiembrie 2011

Picanterii politice: Conversatie privata inregistrata intre Sarkozy-Obama la G20

La un moment dat in cadrul intalnirii G20, cei 2 presedinti Sarkozy si Obama s-au retras pentru o discutie privata, insa au uitat sa-si inchida microfoanele.
La inceputul conversatiei Obama il cearta pe Sarkozy ca nu l-a informat despre faptul ca Franta va vota pentru reprezentarea Palestinei in UNESCO, desi Washington are obiectii serioase despre asta.
Apoi discutia a trecut catre Netanyahu, moment in care Sarkozy exclama:
"Nu-l suport. E un mincinos." Conform raportului, Obama i-a replicat:
"Tu nu-l suporti dar eu am treaba cu el in fiecare zi !"

Conversatia inregistrata a trecut neobservata pentru cateva minute, timp in care ei au schimbat pe alte subiecte - toate la discretia si deliciul reprezentantilor presei care inca aveau castile asigurate de Elysee pentru traducere.

Pana cand Elysee a realizat situatia au trecut cel putin 3 minute, spuse un jurnalist site-ului citat. Totusi, spuse acesta, reporterii nu au avut sansa sa profite de aceasta scurgere.

Lipsa uriasa de acoperire asupra subiectului poate fi explicat de faptul ca jurnalistii prezenti la eveniment au fost solicitati sa semneze un acord prin care nu divulga comentariile rusinoase. Un reporter Reuters a fost intre jurnalistii prezenti si poate confirma cele afirmate.
Un alt membru al mediei a confirmat luni ca "au existat discutii intre jurnalisti si ca acestia au decis sa nu publice comentariile sensibile."
El a adaugat ca desi e suparator sa fii tinut de la a publica informatia, jurnalistii sunt supusi totusi unor conduite precise de reguli.
Sursa

Semnele puterii aurului !

Germania refuza sa-si foloseasca rezervele de aur pentru planul se salvare european ! (Mi se pare si cel mai inteligent lucru, ar fi nebuni s-o faca, doar nu sunt Guvernul Romaniei cu a ei Rosia Montana si restul zacamintelor vandute sau paraginite).

Aurul devine o valuta in Europa cu tot mai multe natiuni in mod clar agresive in a-si pastra rezervele. Ultima respingere este cea germana prin refuzul de a folosi aurul in planul de salvare. Desi Germania a contribuit miliarde de dolari in acest fond de salvare, insasi faptul ca refuza sa-si vanda aurul arata importanta incontestabila a metalului galben in ceea ce priveste siguranta in vremuri tulburi.

Ministrul Economiei, Philipp Roesler a raspuns ieri cererii Frantei, Marii Britanii si Statelor Unite in a-si folosi aurul, afirmand ferm ca rezervele populatiei germane nu pot fi atinse si trebuiesc pastrate in limitele existente.

"Rezervele de aur trebuie sa ramana de neatins" a spus Roesler, care este si capul partidului FDP, un partid partener in coalitia cu Merkel. Asta a venit ca si raspuns la o idee formulata in cadrul summit-ului G20 de la sfarsitul saptamanii trecute. Se propunea o vanzare de peste 3000 de tone metrice de aur, in valoare de 139 de miliarde.

Dar la fel a facut si Bundesbank-ul si Mr. Seibert (purtatorul de cuvant a lui Merkel). Mr. Seibert a respins toate rapoartele media in care se sugera ca pentru a ajuta Italia, nemtii ar trebui sa se atinga de rezervele lor de aur.

Insa nemtii cer Italiei sa-si vanda aurul in schimbul reducerii datoriilor. Gunther Krichbaum din coalitia Merkel (si presedinte al Comitetului German Bundestag pe afaceri UE), a propus Italiei vanzarea din aurul sau care este in cantitati mari. Citat: "Rezervele de aur ale Italiei sunt relativ mari si ar putea fi folosite pentru platirea datoriilor sale."

De altfel folosirea rezervelor de aur ale natiunilor periferice Germaniei a fost pe agenda tarii de cateva luni bune, cu politicienii germani cerand natiilor datoare sa-si vanda rezervele de aur.

(E foarte inteligenta miscarea pentru nemti, pe principiul "vindeti-va voi aurul ca poate il luam chiar noi". Doar stim ce ne asteapta, fraierii sa-si vanda acum metalele pretioase).

Merkel a cerut inca din mai Portugaliei sa se gandeasca la a-si vinde aurul.

Mai avem putin pana cand valoarea aurului ca si ban real (din nou) va deveni de o importanta strategica pentru toata lumea.

Sursa: Goldcore

Mai cititi si:
Schema confiscarii aurului european se concretizeaza prin aprobarea aurului ca si colateral de catre Comisia Europeana

luni, 7 noiembrie 2011

Se schimba vremurile - americanii incep sa prefere Credit Unions in defavoarea bancilor

Odata cu o initiativa de pe facebook a pornit miscarea de retragere a banilor din banci si transferul catre aceste Credit Unions (nu avem echivalent romanesc). In ultima perioada 650.000 de americani au facut aceasta miscare, dar cifra este in crestere. De cand s-a propus taxarea cartilor de debit (propunere care a si picat de altfel) unii americani au spus "stop joc si pana aici" luand demersuri in a-si proteja pe cat posibil banii. Aceste Credit Unions sunt niste "CEC-uri" la nivel local si ofera chiar facilitati mai bune si accesibile fata de banci, ca sa nu mai vorbim ca nu exista toate acele taxari interminabile din banci. Aceste trenduri actuale de a ne intoarce oarecum in trecut dar cu tehnologia actuala(financiar, agricol, etc) fac parte dintr-o miscare ampla la nivel global prin care populatia nemultumita isi da seama de cum a fost jecmanita si mintita de-a lungul timpului. E revigorant sa vezi zilnic tot mai multi oameni treziti, in ciuda propagandei si a incercarilor de deturnare. Voi remarcati schimbarea din jurul vostru ?

FED-ul american plateste bancile pentru a nu imprumuta bani

Congresmanul Dennis Kuchinich vorbeste cu Neil M. Barofsky, Inspector General in programul TARP, despre faptul ca Rezerva Federala Americana plateste bancilor o dobanda mai mare decat cea pe care o platesc americanii bancilor. Scopul acestei strategii este de a tine banii blocati (700+ miliarde de dolari), pentru a nu ajunge la populatie. Ideea de baza este ca un grup de interese controleaza Rezeva Federala si ia decizii care sunt in defavoarea majoritatii oamenilor. In alte marturii, Ben Bernake, presedintele Rezervei Federale, vorbeste despre banii imprumutati bancilor europene fara ca publicul, congresul american, sau o agentie de control sa poata interveni. Se creaza bani care nu au acoperire, bani care ajung la bancile mari apoi la populatie cu dobanzi ridicate si voi arata mai jos mecanismul.

Americanii ies in strada pentru ca bancile pot fi salvate de Rezerva Federala, in schimb oamenii obisnuiti isi pierd casele deoarece nu mai pot plati dobanzile. Voi da doar un exemplu cu o banca din Romania, desi sunt sigur ca metodele prin care oamenii pot fi manipulati sa plateasca dobanzi mai mari sunt infinite. Va voi arata un act aditional, dat clientilor de catre Alpha Bank, si aproape sigur si de alte banci. Clientii bancii care au luat un credit sunt pusi sa semneze un act care arata asa:

1. Dobanda

Pentru creditul pus la dispozitie (dupa expirarea perioadei de dobanda fixa daca din Contract rezulta ca pe o anumita perioada din durata contractului dobanda este fixa), Imprumutatul va plati Bancii o dobanda variabila pe toata perioada de creditare, compusa din Dobanda de Referinta plus Marja Fixa.

Informatiile au fost luate de pe Alphaoug50 - Grupul clientilor nemultumiti ALPHA Bank, Files - Acte Aditionale, este o copie scanata a contractului aditional publicata de un client nemultumit. Si sunt sigur ca mai exista situatii similare la alte banci. In esenta actul aditional spune ca banca poate modifica dobanda dupa cum doreste. Daca nu semnezi contractul aditional, ajungi sa te judeci cu banca, adica avocati, cheltuieli, etc. Din actul aditional, nu e asa de clar ce se afla in spatele lui, cel putin pentru multi oameni care nu cunosc un astfel de limbaj, in esenta manipulativ. Ideea este ca prin astfel de proceduri, pana la urma oamenii platesc dobanzi din ce in ce mai mari. Si sunt sigur ca daca nu e un act aditional, va exista un alt document care pana la urma are acelasi efect, adica de a mari dobanda cu acordul clientului.

Prin astfel de mecanisme, din ce in ce mai multi bani pleaca de la populatie si ajung la marile institutii financiare, care, asa cum Dennis Kuchinich (si altii care au audiat Rezerva Federala Americana) au aratat, sunt niste corporatii ce isi urmaresc doar propriile interese.

Mecanismul este urmatorul, pe de-o parte se dau bani la populatie cu dobanzi mari (camuflate cu tot felul de acte aditionale, factori variabili, indicatori, etc) pana cand unii oameni ajung sa nu mai poata plati, banca ia casa si o da la un alt individ care si el ia un credit, etc. Se perpetueaza de fapt acelasi mecanism - creare de noi bani care sa acopere datoriile vechi. Pe de alta parte, bancile mari nu dau bani pe piata atunci cand este nevoie, pentru ca primesc dobanzi mai mari de la Rezerva Federala (sau alta insitutie, am dat exemplul SUA). Bancile primesc dobanda la bani care au fost creati in prima faza aritificial de catre Rezerva Federala, prin sistemul rezervelor fractionare.

Cum functioneaza sistemul rezervelor fractionare? Sa zicem ca Rezerva Federala Americana creaza 10 miliarde de dolari. Din acestia 10% (1 miliard) sunt pusi ca si garantie iar restul de 9 miliarde pot fi folositi pentru a fi imprumutati, cu dobanda tot 10%. Deci rezerva detine 1 miliard plus dobanda adica 900 de milioane (1.9 miliarde dolari) si cei 9 miliarde ramasi sunt dati la o banca care foloseste acelasi mecanism. Banca face depozit 10% din 9 miliarde (900 milioane) si imprumuta restul de bani (8.1 miliarde) la o alta banca tot cu dobanda 10% (810 milioane). Asadar prima banca detine (900 milioane depozit + 810 dobanda = 1.71 miliarde dolari). A doua banca face acelasi lucru, pana cand la finalul circuitului din cei 10 miliarde initiali se creaza aproximativ 27 miliarde. Deci 17 miliarde sunt bani falsi, bani ficitivi, bani creati din datorie. Cu cat exista mai multe banci care imprumuta, cu atat cantitatea de bani fictivi este mai mare. Deci, in sistemul actual, toate bancile functioneaza sub un sistem Ponzi. Banii se aduna la varf, sunt platiti cativa oameni, apoi se sparge balonul si cei mai multi oameni raman fara bani. Cu cat esti mai jos in lant, cu atat platesti o dobanda mai mare.

Iar aceste dobanzi pe care trebuie sa le plateasca oamenii sunt camuflate sub tot felul de formule bancare, indici, DAE, comisioane si tot felul de alte mecanisme. Pana acum, noi am crezut ca doar anumite banci functioneaza dupa acest sistem, dar in prezent ne-am trezit la adevarul, putin mai greu de acceptat, ca si bancile de stat functioneaza sub acelasi mecanism Ponzi. Audierile asupra rezervei Federale Americane au aratat ca ea tipareste bani fara acoperire. Intregul sistem financiar este gresit, dar el este reflexia societatii. Si voi spune de ce. Oamenii de fapt considera ca bunurile, banii, etc vin la ei din aer. Oamenii cheltuie banii pe tot felul de lucruri neimportante si sunt prinsi in iluzia consumerismului, fie ca e mancare, medicamente, fleacuri, masini foarte scumpe, haine, stiri si programe care manipuleaza, susbstante nocive si orice altceva la care ne-am putea gandi. Este normal ca bancile sa creeze bani din aer, daca noi credem ca totul vine din aer.

Acum in prezent, pur si simplu nu mai pot fi creati bani din nimic, sunt prea multe datorii. Am ajuns intr-un punct de rascruce si el corespunde cu transformarea la nivelul constiintei care are loc la nivel planetar. Mai multe razboaie vor costa mai multi bani care vor duce la dobanzi mai mari din partea bancilor si asa nu ajungem nicaieri. Iar FMI, de la care Romania imprumuta bani este exact ca Rezerva Federala Americana. Pana la urma va fi imposibil sa fie creati bani din nimic, dar sistemul nu se va schimba decat daca oamenii gandesc diferit si se trezesc.

Daca considerati ca si alti oameni ar beneficia de acest articol, dati-l mai departe, pe mail, facebook, messenger, oriunde. Este important sa avem acces la informatii nedistorsionate. 

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Ce rost mai au bancile straine?

“Poate pana la urma se recunoaste ca totusi modul in care Polonia si chiar Ungaria traverseaza aceasta perioada de tulburari prelungite tine si de pozitia statului in sistemul bancar. Adica nu conteaza ca in Polonia statul controleaza cel mai mare grup bancar, nu conteaza ca in Ungaria statul este prezent in cea mai mare banca?”

Aceste cuvinte nu apartin vreunui analist cartitor, animat de porniri nationaliste demodate, ci d-lui Nicolae Danila, membru al Consiliului de Administratie al BNR si fost presedinte executiv al BCR, cea mai mare banca de pe piata in Romania. Si au fost rostite intr-un context precis: Romania este dezavantajata in fata crizei prin faptul ca statul nu mai are un cuvant relevant de spus pe piata bancara.
Mai concret, in timp ce bancile straine lasa firmele romanesti fara oxigen exact cand acestora le este mai greu, si este cazul indeosebi al firmelor mici si mijlocii, statul nu mai dispune de o banca puternica prin care sa compenseze asemenea stari de lucruri pentru businessul din tara.

Nu stim cati din membrii conducerii BNR impartasesc aceste opinii. Probabil cei mai multi au opinii contrare! Dar de unde stim asa ceva? Evident, nu participam la reuniuni ale conducerii BNR, dar vedem cu ce s-au soldat aceste reuniuni.

Multi dintre actualii membrii ai conducerii se aflau in mandat si pe vremea cand s-a matrasit catre capitalul strain intregul sistem bancar din Romania. Si nu ne amintim sa se fi opus cineva acestui proces. Ba, a fost blagoslovit din partea acestora cu aplauze si multe, multe baliverne.
Iata baliverna nr. 1: misiunea mantuitoare a capitalului bancar strain, in conditiile lipsei de bani de pe piata interna! Caci, ni s-a tot spus, Romania n-are bani pentru a-si finanta dezvoltarea si este bine ca sunt cat mai multe banci straine care vin cu bani pentru asemenea finantari.
Au trecut insa anii si ipotetica promisa dezvoltare nu a venit catusi de putin de la bancile straine. 

“Baietii destepti” de la Banca Nationala se fac ca nu vad cum sta treaba! Rar vreum surub din aceasta tara se invarte gratie vreunei finantari din partea unei banci straine sau ca s-ar ara cumva vreun hectar cu o astfel de finantare este chiar exclus!
Cu finantari de la bancile straine isi fac niscai bastani case si isi iau fraierii obiecte de consum. Fraierii, pentru ca trebuie sa fii chiar fraier - spre a nu spune idiot - sa iei 1 leu de la o banca, indiferent pentru ce, cand esti obligat sa-i dai 3 inapoi! Si, astfel, Romania nu s-a putut dezvolta. Ba, a dat inapoi structural si chiar in cifre absolute.
Atunci minunatele banci straine au oprit aducerea de bani de la mamele lor. Si, imediat, statul roman a fost pus sa inlocuiasca pe piata aceasta finantare disparuta cu bani imprumutati pe cheltuiala sa de la FMI. BNR iar s-a facut ca nu observa!
Dar de fapt cu mult mai rau, s-a constituit in placa turnanta a intretinerii in prosperitate a bancilor straine mantuitoare pe seama populatiei si a economiei, adica pe seama celor care de la acestea asteptau, ca prostii, mantuirea.

BNR a luat bani de la FMI, i-a dat bancilor straine pentru ca acestea sa imprumute statul. Mecanism prin care bancile straine prospera fara sa mai fie nevoie sa se implice in creditarea cu risc a economiei! Aceasta, dincolo de faptul ca BNR protejeaza bancile (repetam, bancile straine) de suportarea de catre acestea macar a unei parti din vina de a fi contribuit la crearea situatiei nesustenabile din economie in urma creditului de consum fara noima pe care l-au promovat, aruncand toata povara ajustarilor asupra celor care profitasera cel mai putin sau poate chiar nevinovati: contribuabili, salariati, pensionari.
BNR o tine pe a ei! Nu vede nimic!
Dumnezeu insa nu bate cu batul! Lovitura au dat-o chiar bancile straine, prin suspendarea practic a aducerii de bani din afara pentru creditare in Romania si inghetarea finantarii pentru mediul de afaceri romanesc si populatie!
Ca urmare, deja depozitele constituite de la populatie au depasit creditele acordate acesteia. Cu alte cuvinte, bancile straine din Romania opereaza in mod net exclusiv cu bani stransi de pe piata interna, rapind integral sustinatorilor lor de la Banca Nationala argumentul ca s-ar afla aici pentru a finanta dezvoltarea tarii in conditiile lipsei de fonduri interne.

Singura operatiune de anvergura care se desfasoara acum in Romania este urmatoarea: bancile straine din Romania colecteaza bani de la populatie si de la firme romanesti cu dobanzi derizorii, imprumutandu-i statului roman cu dobanzi comparativ aiuritor de mari, pentru ca acesta sa-si plateasca creditul de la FMI!
Placa turnanta a acestei operatiuni este Banca Nationala. Bietul deponent roman, fara optiune, tine si statul roman, si Banca Nationala, dar nu intelegem de ce sa tina si bancile straine care nu-si mai gasesc chiar nici un rost!

Ceea ce, de asemenea, nu este de inteles in aceste conditii ar fi de ce exista atata preocupare ca acordul de la Bruxelles privind salvarea euro ar putea, prin recapitalizarea bancilor europene, sa afecteze creditarea in Romania!
Singura preocupare ar fi sa nu fim pusi din nou de minunatul tandem FMI-Uniunea Europeana sa finantam noi bancile strane din Romania sa se recapitalizeze, indiferent de forma in care am fi obligati sa facem acest lucru. Din nou pe seama noastra si spre fericirea lor!
Sursa: business24.ro