luni, 31 octombrie 2011

Ati auzit de treaba cu bancherii ?

CITIGROUP e norocos ca Muammar el-Qaddafi a murit cand a murit. Liderul libian a atras toata atentia de la un alt articol letal ce implica Citigroup, un articol de merita mai multa atentie deoarece explica de ce atata populatie medie americana a exprimat suport pentru miscarea Occupy Wall Street. 

Stirea era ca Citigroup a avut de platit 285 de milioane in amenzi pentru a musamaliza un caz, in care Citigroup cu o mana a vandut pachete de titluri de valoare toxice bazate pe ipoteci catre clienti naivi - titluri de care stia ca nu valoreaza nimic - iar, pe de alta parte cu o alta mana, a vandut exact aceleasi titluri de valoare pe bursa - investind milioane in asta cu speranta ca ele vor pica.

Nu poate deveni mai imoral de atata. Precum Comisia de Schimburi si Titluri de valoare noteaza in plangerea civila, din 2007, Citigroup a exercitat o "influenta semnificativa" alegand 500 de milioane de dolari dintr-o afacere cu bunuri valorata la 1 miliard, iar banca globala a ales in mod deliberat imprumuturile garantate sau acele CDO-uri, construite pe imprumuturile ipotecare aproape sigure sa cada. Conform The Wall Street Journal, plangerea S.E.C. cita un trader C.D.O. nenumit, inafara grupului Citigroup descriind acel portofoliu ca asemanator a ce lasa cainele pe gazonul vecinului tau.
"Afacerea a devenit evident fara valoare la doar cateva luni de la creatie" a adaugat The Journal. "Ca si rezultat, in jur de 15 hedge fund-uri, manageri de investitii si alte firme ce au investit in treaba asta au pierdut sute de milioane de dolari, in timp ce Citigroup a facut 160 de milioane in comisioane si profituri din trading."

Citigroup, care se afla acum sub un management nou si mai bun, a musamalizat cazul fara sa admita sau sa infirme orice fel de fapta rea. James Stewart, un columnist pentru The Times, a mentionat ca deceptia creata de Citigroup a facut ca "traderii de la Goldman Sachs sa arate ca niste baieti cercetasi". Prin intelegerea facuta anul trecut in valoare de 550 de milioane, Goldman a fost acuzat de catre S.E.C. ca a fost intermediarul intr-o afacere similara, permitand managerului de hedge fund John Paulson sa ajute la alegerea acelori ipoteci fata de care vor paria apoi pe invers, fara sa informeze de asta si pe altii.

Asta ne duce exact in miezul motivului pentru care acele grupari anti-Wall Street rezoneaza peste tot pe glob. Eu am fost in piata Tahrir in Cairo la caderea lui Hosni Mubarak, si unul dintre cele mai remarcabile lucruri mi s-a parut cat de apolitica era demonstratia. Cand am vorbit cu egiptenii, era clar ca ceea ce a animat si pornit protestele inca de la inceput nu a fost lupta pentru democratie - desi a fost si acesta un factor important. Insa cererea era "justitie". Multi egipteni erau convinsi ca traiesc intr-o societate injusta unde jocul a fost corupt de catre familia Mubarak si capitalistii sai. Egiptul arata ce se intampla cu o tara cand ea adopta un capitalism bazat de piata libera insa fara sa dezvolte reguli si legi reale si institutii pe masura.

Dar apoi, ce se intampla cu noi ? Industria noastra financiara a crescut asa de mare si bogata ca a corupt toate institutiile prin donatiile politice. Precum a spus fara ocolisuri senatorul democrat din Illinois, Richard Durbin, intr-un interviu la radio in 2009, pe langa faptul ca aceste firme financiare au cauzat criza, "ele sunt inca cei mai influenti lobiisti in Capitol Hill. Si ca sa fim sinceri, ele detin acel loc."

Congresul nostru astazi este un forum de mita legalizata. 

Un grup de consum a calculat, folosind informatiile de pe Opensecrets.org, ca industria serviciilor financiare, incluzand-o pe cea imobiliara a cheltuit 2.3 miliarde in contributii catre campaniile federale, intre anii 1990 si 2010, ceea ce reprezinta mai mult decat industriile sanatatii, energiei, apararii, agriculturii si transporturilor la un loc. De ce exista acolo 61 de membrii la House Committee doar pentru Servicii Financiare ? Atatia oameni din Congres vor pozitii din care sa-si poata vinde votul catre Wall Street.

Noi nu mai putem sa ne permitem asta. Trebuie sa de concentram pe 4 reforme ce nu necesita implementarea de noi birocratii.

1) Daca o banca este prea mare ca sa pice, inseamna ca e prea mare si deci trebuie scindata in bucati. Noi nu ne mai permitem salvari de trilioane de dolari.

2) Daca depozitele tale bancare sunt asigurate federal de platitorii de taxe americani, tu nu poti face nici o tranzactie cu acele depozite - punct.

3) Derivatele trebuiesc tranzactionate pe burse transparente unde putem vedea daca A.I.G. construieste pozitii cu risc urias.

4) Si in final o idee din blogosfera: Congresmenii americani ar trebui sa se imbrace ca si pilotii Nascar si sa poarte logouri de la toate bancile, companiile de asigurari si firmele de imobiliare care ii finanteaza. Publicul trebuie sa stie.

Capitalismul si pietele libere sunt motoare pentru crestere - daca exista echilibru cu o transparenta semnificativa, regularizari si supraveghere. Noi am pierdut acest echilibru in ultimul deceniu. Daca nu-l recapatam - si nu exista bani in acest sens - vom intra intr-o noua criza. Si daca asta se intampla, strigatul catre justitie ar putea deveni ceva urat. Un sfat gratuit catre industria serviciilor financiare: Ramaneti la a fi tauri si opriti-va din a fi porci !
Sursa: New York Times

Asemanarea dintre Jeffrey Franks şi Ceausescu

„Protecţia României nu trebuie să fie perfectă, ci suficientă ca ţara să nu devină vulnerabilă şi următoarea victimă a pieţelor. U­neori, este imposibil să previi total o situaţie în care un hoţ vrea să-ţi fure maşina sau să-ţi spargă casa . Însă cei mai mulţi hoţi sunt leneşi. Caută cea mai uşoară metodă de a fura, astfel că maşina ta nu ar trebui să aibă cel mai bun sistem de protecţie, ci ar trebui să aibă unul, pentru că atunci hoţul se va îndrepta în altă parte”.

Aceasta e declaraţia lui Jeffrey Franks, şe­ful misiunii FMI în România, dată la Bucu­reşti săp­tămâna trecută, consemnată de toa­te zia­rele şi înregistrată de toate televiziunile.
Domnul Franks nu este vreun prost sau vreun funcţionar internaţional blazat care vor­­beşte şi el ca să se afle în treabă şi ca să alunge monotonia vieţii de conţopist. Dom­nul Franks este, cel puţin în România, un personaj de prim rang, în gura căruia se uită toată lumea ca la moaştele Sfântului Di­mi­trie cel nou, de la ziarişti şi politicieni până la omul de rând, ca să nu mai vorbim de gu­vernatorul Isă­rescu. Aşadar avem mo­tive în­temeiate să credem că domnul Franks ştie ce spune. Iar de­­claraţia de mai sus a fost fă­cută în limba maternă a domniei sale, deci nu putem să-l bănuim că a căzut în capca­ne­le limbii române.

Ce spune deci domnul Franks? Că pieţele financiare acţionează ca un hoţ de maşini, iar Dacia noastră naţională trebuie asigurată cu o poliţă CASCO, la FMI Asigurări SA. Nu chiar full Casco, nu ne permitem, şi nici nu se me­rită. Aşa că putem accepta franşize consistente, atât pentru daune parţiale, cât şi pentru daună totală sau furt.

Repet, nu l-aş bănui pe oficialul FMI de lipsă de inspiraţie, ca să folosim un termen mai blând, ci mai degrabă s-ar încadra la capito­lul „gura păcătosului adevăr grăieşte”. Dom­nia sa se mişcă de ani întregi precum peş­tele în bazinele cu bani ale lumii, aşa că nu se poate să nu se fi famigliarizat cu modul de acţiune al gulerelor albe.
Despre pieţe în general auzisem până acum doar lucruri bune. Că ele ar constitui însăşi e­senţa capitalismului, fiind locul unde se în­tâl­nesc cererea şi oferta , motoarele naturale ale economiei. Şi mai ştiam ceva: că piaţa se su­pu­ne unor reguli stricte, iar în lipsa lor se au­to­reglează, fiind un organism aproape perfect.

Dar iată că acum aflăm că unele pieţe, deşi simptome se pot găsi la absolut toate, nu se re­­zumă la a ne da nouă lapte, brânză, carne, ouă, ci se ocupă cu jaful şi teroarea. Şi nu ori­cum, ci la nivel înalt, victimele fiind ţări sau con­­­tinente. E adevărat, victimele nu sunt tocmai inocente. Au păcătuit grav, pentru că au râvnit la o viaţă mai bună. Mai bună de­cât le per­­miteau roadele muncii. Aşa a apă­rut ne­voia de a cheltui bani din viitor, iar o­da­tă cu banii din viitor au apărut şi cămătarii care să-i administreze şi să-i plaseze. Banii nu mai au nicio valoare materială, şi ani în şir aceas­tă joa­că cu mărgele de pâclă s-a ra­fi­nat într-atât încât nu mai poate fi îngrădită de nicio re­gle­mentare, de niciun guvern, fie el şi mondial.

N-are niciun rost să luăm personal această si­tuaţie. Domnii J.P. Morgan, G. Soros, Ch. Man­hattan sau cum s-or mai chema aceşti speculatori minunaţi şi băncile lor zburătoare nu vor să facă rău României. Pentru simplul motiv că din punctul lor de vedere România nu există. După cum nu există nici Grecia, nici Italia, nici Argentina. Pentru ei, aceste ţări sunt nişte pete de culoare pe un glob cu care se joacă aidoma lui Chaplin în „Dictatorul”. Şi, în fond, cu asta se ocupă ei ca să trăias­că. Caută locuri în care să-şi plaseze banii pentru a-i înmulţi. Ce-or face cu atâţia bani, greu de zis. Mai mult ca sigur, alţi bani, până într-o zi când banii lor vor deveni inutili. Dar să nu anticipăm.

Revenind la afirmaţia lui Jeffrey Franks, noi, ro­­­­mânii, nu avem mari motive de nelinişte. Do­mnii Băsescu şi Boc i-au umplut domnului Isărescu vistieria, iar domnul Isărescu se price­pe ca nimeni altul să pună speculatorii cu botul pe labe. Ne putem îngrijora însă de fap­tul că nimeni nu pare să mai dorească să tra­te­ze cauzele, ci doar efectele. Pentru că şi ce-au stabilit liderii UE, şi ce ne spune nouă dom­nul Franks că trebuie să facem nu e d­ecât un îndemn la a ne adapta la situaţie. Exact aşa cum, în urmă cu un sfert de veac, Ceau­şescu ne spunea să mai punem o haină pe noi, în loc să dea mai multă căldură în case.

Strainii ne cumpara tara hectar cu hectar. Tabara: nu vindeti terenurile acum !

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că presiunea pe piaţa funciară românească, începută anul trecut, continuă, dar îi sfătuieşte pe proprietarii de terenuri să nu vândă acum.

“Spuneam acum aproape două luni de zile să nu se vândă terenurile acum, indiferent unde se găsesc ele – chiar rupturile, cum spunem noi, acolo unde se vede scheletul solului. Şi ele au valoare şi o să vedeţi în perioada următoare presiunile care se vor face pe ceea ce înseamnă piaţa funciară în România. (…) Nu întâmplător spuneam acum două luni că trebuie să aveţi mai mare grijă şi atenţie, ceea ce spuneam şi în 1994-1995.

Terenurile nu se vând oricui, oricum şi cu oricât, pentru că ele sunt valoroase, iar terenurile agricole în viitor vor fi mai valoroase decât pământul din plantaţia staţiunii pomicole de la Bistriţa”, a spus Tabără.
Potrivit ministrului agriculturii, străinii au cumpărat în România terenuri în suprafaţă de aproximativ 800.000 hectare, cele mai mari tranzacţii fiind făcute începând de anul trecut. “Să ştiţi că suprafeţele care s-au cumpărat de către străini în România sunt în jur de 700.000-800.000 de hectare. Este mult. Ceea ce este foarte important că cele mai multe suprafeţe s-au cumpărat din 2010 spre 2011 încoace şi această presiune continuă”, a mai spus ministrul.

Valeriu Tabără îi sfătuieşte pe proprietarii de terenuri să crească sistemul de ferme, în schimb promiţându-le că problemele cadastrale o să înceapă să se rezolve încă din acest an.
“Problemele imobiliare se încheie, dar pământurile care produc valoare vor rămâne valoroase. Păstraţi-le şi eventual creşteţi şi sistemul de ferme, poate adunaţi pământurile la un loc, pentru că noi suntem pregătiţi să dăm drumul din acest an la cadastru, să putem face şi înscrierile şi toate documentele legate de proprietate, astfel încât şi moştenirile, dar şi piaţa funciară să fie una normală”, a declarat ministrul.

Ministrul Agriculturii Valeriu Tabără a participat sâmbătă, la Bistriţa, pentru al doilea an consecutiv, la expoziţia de ovine organizată de Asociaţia crescătorilor de ovine şi caprine din judeţul Bistriţa-Năsăud şi Federaţia Romovis, unde cele mai frumoase exemplare au fost premiate.
La eveniment a mai luat parte şi prim-vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală din Parlamentul European, Rareş Niculescu, alături de şefi de instituţii şi specialişti din domeniul agricol din întreaga ţară.
Sursa : financiarul.ro

vineri, 28 octombrie 2011

Planul "lumii arabe" cu un pas in fata

Mai tineti minte mesajul necenzurat a lui Gaddafi din aprilie pentru poporul sau ? Daca nu atunci puteti sa-l recititi aici. Lucrurile au suferit niste intarzieri si batai de cap cu el dar in final s-a rezolvat. Si planul cu lumea araba continua ca la carte. Si conform cronologiei primele alegeri "libere" au avut loc in Tunisia, tara care a inceput revoltele. Si cine castiga alegerile - un partid islamic, care desi spune ca va promova democratia - de la vorba si pana la fapta stim bine ca e cale lunga. Deci ce urmeaza ? Fratia Musulmana in Egipt sub o forma mai mult sau mai putin mascata ? Si apoi vedem cum Libia va fi devorata rapid de toate resursele si lucrurile care au tinut-o independenta de cartelul bancar international ? Si pe urma urmeza restul tarilor arabe aflate momentan in tensiune si cu finalizare in Arabia Saudita ? Nu de alta insa pana acum nu vad decat "profetiile" devenite realitate despre strategiile  descrise de anul trecut si pana acum pe tema asta si ce se intampla faptic.



Mai cititi si:
FMI-ul retrospectiv si cum sta astazi pe capul noii sale victime - Europa de Est. Ipocrizia vesticilor si a presei.
Dezvaluiri importante despre lumea araba, petrol si metale (planul de implementare a Noii Ordini Mondiale) - Lindsey Williams. Fratia Musulmana - unealta inteligentei britanice. Yemen si Siria urmatoarele pe lista ...
Planul Noii Ordini Mondiale merge inainte
Lindsey Williams revine dupa 3 luni de absenta - date noi despre 2012
Inrobirea natiunilor in plina desfasurare - impresii

Acest Recensamant Este Ilegal si Trebuie Oprit!

INS nu a cerut voie să strângă o bună parte dintre datele din formular.

Iată și răspunsul la întrebarea “de ce este închisă Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal exact în perioada recensământului, cu o zi decalaj”. Asta pare să fi fost singura soluție de “compromis” pentru ca instituția să nu oprească recensământul cu totul, la sesizările cetățenilor.
Conform Legii 677/2001, fiecare operator care lucrează cu date personale trebuie să își notifice activitatea ANSPDCP printr-un formular în care bifează fiecare tip de informație colectată.
Notificarea INS a fost depusă în 12 ianuarie 2007, la scurt timp după înființarea ANSPDCP, și are numărul de înregistrare 15.
Poate fi găsită pe site-ul instituției sau, în caz că și site-ul își întrerupe operațiunile cu publicul, aici!
Ei bine, doar o parte dintre activități sunt bifate. Dintre cele prezente și pe formularul de recensamânt, iată ce are voie INS să ceară:
numele și prenumele, inclusiv ale membrilor de familie
- sexul
- data și locul nașterii
- cetățenia
- date din actele de stare civilă
- adresa
- profesia
- formarea profesională, diplome, studii
- originea etnică*
- s-au gândit chiar și la CNP*
Iată, însă, ce nu nu are voie INS să ceară:
- semnătura
- locul de muncă
- situația familială
- date privind bunurile deținute
- convingerile religioase*
- date privind starea de sănătate*
(*date considerate “cu caracter special”)
INS nu a bifat nici o categorie de destinatari și nici garanțiile care însoțesc dezvăluirea datelor către terți. De asemenea, INS nu a specificat că va distruge datele sau că le va transfera.
Legea mai cere și ca fiecare dintre persoanele împuternicite de INS pentru a colecta date să fie înregistrată la ANSPDCP. În caz contrar, nu au voie să întrebe nimic.
Se pare că Emil Boc a irosit prea repede superlativele când a spus despre bâlbâiala cu CNP că ar fi “forma supremă a incompetenţei”.

Sursa

Mai cititi si:
Anti Recensamant 2011. De la ABUZ la REFUZ!!! Informatii vitale!

Târziu, nenică!

Potrivit unei noi reglementări legislative din domeniul concurenţei, urmează ca Guvernul să poată stopa sau interzice preluarea unor companii sau a unor active din România în cazul în care Consiliul Suprem de Apărare a Ţării apreciază că operaţiunea prezintă riscuri pentru siguranţa naţională. Mai concret, în situaţiile în care o operaţiune de preluare a controlului unor întreprinderi sau unor active prezintă riscuri pentru siguranţa naţională, Guvernul, la propunerea CSAT, va emite o hotărâre prin care această operaţiune să fie interzisă, cu respectarea competenţelor Comisiei Europene în domeniu.

Să vezi şi să nu crezi! Unde o asemenea reglementare? În România! În România, unde ne-am vândut deja străinilor şi resursele, şi sufletul?! Căci de cine ne-am feri decât de străini, pentru că oricum noi pe noi nu ne putem cumpăra! Nici nu vizăm şi nici bani nu avem!
Să vezi şi să nu crezi! Straneitatea acestei apariţii într-un asemenea peisaj este subliniată de cei ce se află probabil la originea respectivei apariţii. O sumedenie de avocaţi au fost poate tocmiţi sau poate rugaţi să spună că o astfel de nouă prevedere este uzuală şi necesară. Uzuală, pentru că există şi în legislaţia din SUA, Marea Britanie sau Franţa, nu mai vorbim de legislaţiile din ţări emergente precum China.

Necesară, pentru că, într-adevăr, trebuie să existe un mecanism de apărare în caz că tranzacţii economice sau financiare afectează interesele naţionale strategice. Ca atare, noua prevedere, uzuală şi necesară, este prezentată mai mult ca un fel de scuză faţă de cei care eventual ar fi vizat România şi ar fi acum descurajaţi cumva de abandonarea cadrului legislativ de până acum complet lax, fără reguli şi mecanisme de autoapărare.
Pentru cei sideraţi până acum tocmai de absenţa unor asemenea prevederi nici un cuvânt! Măcar aşa ceva în ideea corectării unei situaţii regretabile!

Trecem peste eventualitatea folosirii acestei noi pârghii pe ochi frumoşi sau pe alte considerente similare, situându-ne pe poziţia salutării necondiţionate a noii prevederi legale, având în vedere tocmai caracterul ei uzual şi necesar!

Întrebarea noastră este însă cum dracu’ n-a fost uzuală şi necesară până acum, în cei 20 de ani în care s-a mătrăşit tot din avutul României în mâna capitalului străin?! Exploatarea puţinelor resurse naturale a fost cedată străinilor. Întreaga industrie feroasă şi neferoasă se află sub control străin. Toate inputurile din economie vin de la străini. Toate ieşirile din economie sunt controlate de străini. Toate serviciile publice din economie - distribuţiile de gaze, distribuţiile de electricitate, distribuţiile de carburanţi, telefonia fixă şi mobilă, retail-ul - aparţin capitalului străin. Întregul sistem bancar este străin. Practic acelaşi lucru se încearcă în sistemul de asigurări.

Cu alte cuvinte, toate punctele nodale, toate poziţiile strategice, toate sectoarele performante, care fac profit şi în timp de criză, sunt în mâna capitalului străin. Despre ce siguranţă naţională mai poate fi vorba? Ce interes naţional este vizat şi urmat? Ce interese naţionale îşi mai poate promova statul român? Ce strategii mai poate derula statul român în lipsă totală de pârghii, instrumente şi control asupra resurselor?! La ce bun prevederi uzuale şi necesare de apărare a siguranţei naţionale din punct de vedere economic, când totul sau aproape totul s-a dus pe apa Sâmbetei şi bruma de avut public care mai există este deja arvunită străinilor prin acordul cu FMI-CE-BM?! La nimic! Căci, dincolo de faptul că, în situaţia reală existentă, sună ca dracu’, oricât de uzuale şi necesare ar fi asemenea prevederi, acestea vin târziu, nenică!

Inrobirea natiunilor in plina desfasurare - impresii

Tari indatorate se imprumuta si mai tare ca sa salveze alte tari indatorate, care cer bancilor insolvente sa taie 50 % din afacerea cu imprumuturile date lor, insa bancile insolvente vor lua apoi capital tot de la tarile supraindatorate carora tocmai le-au dat bani. Intelegeti ? Nimic concret, numai vorbe de luni bune, fara nici un drum clar trasat, doar indatorare si bani aruncati in hau. Ba mai mult, ce spune Sarkozy la asta ? Ca 50 % pierdere pentru banci in cazul Grecia e mai bine decat 100 %. Iar Papandreou spune ca situatia ofera Greciei o oportunitate. Superb. Si toate astea imping bursele in sus aratand situatia aberanta existenta pe plan mondial in care nimic nu mai are nici o noima.

Si asa scenariul descris aici prin care se doreste indatorarea ireversibila a natiilor devine o realitate incontestabila. Deci strategia de baza este amanarea si agravarea inevitabilului, pentru ca nici un om sanatos la minte, fie el economist, finantist sau pur si simplu un om cu gandire de bun simt nu ar face ceea ce fac astazi mai marii lumii.

Intre timp in spatele cortinei se fac pregatiri de renuntare la euro, trecerea la monede de aur si argint prin diferite locuri de pe glob, si tot conform planului - liderii arabi pica precum mustele. La scurt timp dupa Gaddafi mostenitorul tronului Arabiei Saudite pica si el rapus de boala sau batranete de data asta, cel putin asa pare. E frapant sa auzi vesti de genul acesta dinspre Arabia Saudita de vreme ce dupa prognozele descrise de Lindsey Williams - detronarea familiei regale de acolo e ultima pe lista in cazul tarilor arabe, inainte de scena finala.
Cat despre resurse si pregatiri de a trece la bani adevarati, oare nu Gaddafi a fost cel care dorea instaurarea dinarului in intreaga Africa prin alianta cu toate tarile de acolo ? In Mexic se discuta aceleasi lucruri recent, insa lasitatea Bancii Centrale de acolo (care considera ca tradeaza fratia Bancilor Centrale) blocheaza acest lucru.

"Lumea intreaga e o scena, iar noi toti niste actori" ... unii mai pasivi, altii mai activi, mai talentati sau total pe langa, dar cert e ca avem parte de o punere in scena grandioasa - chiar sub ochii nostrii.
Savurati !

joi, 27 octombrie 2011

Sprijinul oferit de China starneste ingrijorari si semne de intrebare pe batranul continent

Decizia Zonei Euro de a face apel la tari emergente precum China pentru a ajuta la rezolvarea crizei datoriilor suverane suscita critici in Europa, unde mai multi lideri politici se intreaba ce asteapta Beijingul, in schimb, scrie AFP.

Beijingul nu a confirmat pana in prezent ca este gata, alaturi de alte economii emergente, sa alimenteze Fondul european pentru tarile aflate in dificultate (FESF), pe care liderii europeni au decis sa-l majoreze la 1.000 de miliarde de euro, in cadrul summitului care s-a terminat joi dimineata. Dar semnalele au fost lansate.

Salutand rezultatele reuniunii de la Bruxelles, China a declarat ca "sustine masurile active ale Europei pentru a raspunde crizei financiare". "Va trebui sa exploram mijloacele de intarire a cooperarii bilaterale pe baza unui profit reciproc", a precizat un purtator de cuvant al ministerului Afacerilor Externe.

China, a doua economie mondiala, nu si-a ascuns interesul pentru stabilitatea si prosperitatea UE, "prima economie mondiala", dupa cum spune acest purtator de cuvant. Cele 27 de state membre ale UE reprezinta primul partener comercial al Chinei si principalul debuseu pentru exporturile sale.

In plus, Biejingul incearca sa-si diversifice enormele rezerve de valuta, evaluate la 3.200 miliarde de dolari, pana in prezent majoritare in dolari.

Directorul FESF, Klaus Regling, este asteptat vineri la Beijing, dupa care se va deplasa in Japonia, un alt candidat pentru sustinerea batranului continent.

Dispozitivul de sustinere trebuie finalizat pana la finele lunii noiembrie, dar se cunosc deja marile linii.

Mai exact, un "vehicul" financiar legat de un cont administrativ al FMI, pentru a beneficia de competentele si guvernanta institutiei de la Washington. FMI este gata sa acorde sprijin in acest sens, dar nu va furniza si bani.

Primele critici, venite in principal de la stanga franceza, s-au focalizat asupra riscurilor, financiare dar si simbolice, ale acestei maini intinse de tari non-europene. In urma cu cateva luni, ofertele Beijingului de a ajuta Grecia sau Portugalia au provocat ridicari de sprancene in Europa.

"Ne putem imagica ca, daca Beijingul vine in ajutorul Zonei Euro, o va face fara nicio contrapartida?", s-a intrebat candidatul socialist la prezidentiale, Francois Hollande.

"Ar insemna sa te pui in pozitie de slabiciune in raport cu o tara fata de care ar fi trebuit sa fii in pozitie de forta. Acest aspect al acordului nu este fara consecinte pentru viitor", a avertizat unul dintre apropiatii sai, deputatul Michel Sapin.

Pentru europarlamentarul ecologist Daniel Cohn-Bendit, "s-a ales sa ne predam cu mainile si picioarele legate tarilor emergente".

Aportul Beijingului nu ar fi fara precedent, deoarece China detine deja peste 500 de miliarde de dolari din datoriile suverane europene, potrivit expertilor francezi si germani.

Sprijinul Chinei si al celorlalte tari din grupul Brics (Brazilia, Rusia, India si Africa de Sud) ar putea fi discutat la summitul G20, care va avea loc saptamana viitoare la Cannes (Franta).
HotNews

Efecte perverse: Stergerea datoriilor Greciei lasa fara credite companiile romanesti

Poate că băncile mamă nu vor retrage capital din filialele româneşti, cum va fi fost asigurat preşedintele României la summit-ul european. Dar stăpânii din vest nici nu vor mai da bani de credite noi în România, potrivit unei analize a BERD. Cele mai afectate vor fi băncile deţinute de UniCredit şi Erste Bank, care au nevoie de recapitalizare.

Economiile Europei de Est sunt în pericol să intre tot mai mult în criză de finanţare, pe măsură ce băncile creditoare occidentale se vor concentra tot mai mult pe propria recapitalizare și mult mai puțin pe finanțarea filialelor lor din regiune.


Cele mai mari reduceri ale finanțării economiilor est europene ar urma să se înregistreze la filialelele din regiune ale  UniCredit SpA (UCG) şi Erste Group Bank AG (EBS).  Cele două grupuri financiare dețin deja trei sferturi din sectorul bancar din Europa de Est și băncile lor din zonă ar putea primi cel mai mic suport, potrivit unui raport al Băncii Europene pentru Dezvoltare (BERD), citat de Bloomberg. La noi, probleme ar putea avea, desigur, și BRD, chiar dacă Societe Generale nu are cota de piață a băncilor citate.


„Trebuie reînviată „Iniţiativa Viena“ (acordul, de evitare a retragerilor de fonduri, încheiat dintre băncile străine şi autorităţile române. n.r.), căci există pericolul ca băncile occidentale să-şi reducă expunerea în est, a declarat ieri Cristian Popa, viceguvernatorul Băncii Naționale a României, la o conferinţă de ieri în Dubrovnik, Croaţia, potrivit Bloomberg.

„Ce-a fost -  a fost“

„Economiile  est europene nu vor mai avea creșterea care au avut-o odată, mai ales dacă sistemele lor bancare sunt legate intrinsec de băncile vest - europene și de efectul de levier al finanțării acestora“, a declarat Christian Keller, economistul de la Barclays Capital specializat pe economi emergente.


Nevoile mai mari  „de adecvare a capitalului ar putea determina creditorii să-şi contracte bilanţurile ", a mai spus Keller. Până la 30 iunie anul viitor, băncile trebuie să aibă rezerve de capital de bază de 9%, chiar dacă au înregistrat pierderi ca urmare a ştergerii datoriilor Greciei, cum au convenit azi noapte cu liderii Uniunii Europene.


Circa 87% din piața creditului din România este controlată  de băncile deținute de grupurile financiare străine, porția cea mai mare fiind a celor austriece. BCR are o cotă de piaţă de sub 20% după active, BRD - circa 14%.


În România situaţia este agravată de ponderea semnificativă, de peste 10%  a băncilor cu capital grec. Cele două bănci care mai au capital autohton, Banca Trasnilvania şi CEC Bank (peste 6% cotă de piaţă fiecare) nu vor putea compensa golul lăsat de băncile străine.


Ritmul de creditare  slăbeşte în Europa de Est, comparativ cu prima jumatate a anului, când a crescut cu 3 % în cele 29 de ţări acioperite de BERD.


Creşterea creditului este mai mică de 10 % peste tot în fostul bloc comunist, adică mai puţin de o treime din rata din anii 2007-08. Finanţarea de la creditorii occidentali a adăugat 1,5 puncte procentuale la creșterea economică anuală între 2003 şi 2008, băncile profitând de oportunităţile deschise de valurile de extindere a Uniunii Europene în 2004 şi 2007, potrivit datelor  Fondului Monetar Internaţional.

Zgârcenie

Băncile din Vest vor examina cu zgârcenie "fiecare parte a bilanţurilor lor" şi poate vor fi mai degrtabă dispuşi, mai mult decât înainte, să vândă filialele din străinătate şi mai reticenţi să rostogolească (să reînnoiască) o finanţare la scadenţă, conchide economistul de la Barclays.


Pe de altă parte, pieţele financiare mai puţin dezvoltare vor avea un ritm de creştere mai mare decât în Vest, iar  băncile care au făcut cele mai multe investiţii în Est vor fi reticente să se retragă, potrivit lui  Jerome Booth, de la Ashmore Investment Management din Londra.


„În timp ce majoritatea creditorilor activi în Europa de Est şi-au limitat expunerea greacă, este de așteptat ca UniCredit, Erste și Raiffeisen să fie printre băncile care vor trebui să atragă din piață capital pentru a satisface norma de adecvare a capitalului“, mai arată analiza Bloomberg.


Economiile din Europa Centrală şi de Est s-au contractat cu 3,6 % în 2009, înainte de revenirea cu 4,5 la sută în 2010  şi este previzibilă  o creştere de 2,7 % procente anul viitor, potrivit FMI.


Băncile occidentale îşi vor reconsidera modelul de afaceri în zonă bazându-se tot mai mult pe depozitele locale. Ceea ce va încetini creşterea creditării, conform lui Ronny Rehn, analist la Keefe, Bruyette & Woods în Londra. Din nou, Erste şi UniCredit au anunţat deja că vor încerca să reducă dependenţa de finanţarea din străinătate a unităţile lor din țările din regiune.

Erste Bank, al doilea cel mai mare creditor din Europa de Est după UniCredit, a declarat pe 10 octombrie că se aşteaptă la o pierdere de 800 milioane euro in acest an, după deprecieri ale activelor  şi provizioane  de 1,6 miliarde de euro. Totuşi, Erste  s-a angajat să injecteze capital în filialele  maghiară şi română.

Creditori străini ai economiilor estice vor continua, însă, să aibă o profundă aversiune la risc, cu consecințe directe asupra creșterii economice, punctează analiya Bloomberg.Money.ro

Tirania CE solicita Germaniei si Romaniei sa transpuna integral normele UE in domeniul pastrarii datelor

Comisia Europeană a solicitat joi în mod oficial Germaniei şi României să ia măsuri în vederea asigurării conformităţii depline cu normele UE în domeniul păstrării datelor, în termen de două luni, informează un comunicat.

Executivul european notează că, de la momentul pronunţării de către Curtea Constituţională a Germaniei şi, respectiv, a României, a hotărârilor de anulare a legilor naţionale de transpunere a Directivei privind păstrarea datelor, cele două ţări nu au arătat când şi în ce mod vor adopta noile acte legislative în materie.

Directiva privind păstrarea datelor obligă companiile de telefonie şi furnizorii de servicii de internet să stocheze datele privind traficul de telecomunicaţii şi localizarea, în scopuri legate de aplicarea legii.

Întârzierile înregistrate în prezent în Germania şi România în ceea ce priveşte transpunerea directivei în legislaţia naţională ar putea avea un impact negativ asupra pieţei interne a comunicaţiilor electronice şi asupra capacităţii autorităţilor poliţieneşti şi judiciare de a depista, a cerceta şi a urmări penal infracţiunile grave, precizează CE.

Prin urmare, Comisia a decis să adreseze acestor ţări două avize motivate (a doua etapă a procedurii de infringement), solicitându-le să remedieze această încălcare a dreptului UE.

Bruxellesul reaminteşte că Germania (în ianuarie 2008) şi România (în noiembrie 2008) au notificat Comisia cu privire la măsurile naţionale de transpunere a Directivei privind păstrarea datelor. Cu toate acestea, la 2 martie 2010, Curtea Constituţională a Germaniei a anulat anumite dispoziţii ale Legii privind supravegherea telecomunicaţiilor din 31 decembrie 2007. În data de 8 octombrie 2009, Curtea Constituţională a României a pronunţat o hotărâre similară prin care Legea nr. 298/2008 a fost declarată neconstituţională. Cele două instanţe nu au dispus că Directiva privind păstrarea datelor, în sine, ar fi neconstituţională. Cu toate acestea, deşi niciuna din concluziile enunţate în hotărârile celor două Curţi Constituţionale nu exclude transpunerea completă a directivei într-o manieră conformă cu dispoziţiile constituţionale din Germania şi România, încă nu au fost adoptate noi acte legislative.

La 17 iunie 2011, Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere Germaniei şi României. Germania a răspuns în data de 16 august 2011 şi a informat Comisia că Ministerul de Justiţie al Germaniei a elaborat o propunere de transpunere a directivei, care, în prezent, se află în faza de consultare interministerială. De asemenea, informaţiile furnizate de autorităţile române confirmă faptul că negocierile privind o nouă lege sunt încă în derulare la nivel interministerial.

În absenţa unor proiecte de lege care să transpună integral Directiva privind păstrarea datelor şi în lipsa unor calendare detaliate pentru adoptarea acestora, Comisia a decis să adreseze Germaniei şi României un aviz motivat.

Directiva privind păstrarea datelor (2006/24/CE) a fost adoptată în 2006 şi ar fi trebuit transpusă în legislaţia naţională până la data de 15 septembrie 2007, statele membre având posibilitatea de a amâna păstrarea datelor comunicaţiilor privind accesul la internet, poştă electronică şi telefonia prin internet, până la 15 martie 2009.

Păstrarea datelor se referă la stocarea datelor privind traficul şi localizarea care rezultă din comunicaţiile electronice (şi nu datele privind conţinutul comunicaţiilor). În temeiul directivei, datele privind traficul şi localizarea păstrate de către furnizorii de servicii de internet şi societăţile de telefonie vor fi puse doar la dispoziţia autorităţilor naţionale de aplicare a legii, în anumite cazuri, în conformitate cu legislaţia naţională, şi dispoziţiile relevante ale dreptului UE şi ale dreptului public internaţional.

În aprilie 2011, Comisia a adoptat un raport de evaluare care analizează modul în care statele membre au transpus directiva şi care evaluează folosirea datelor păstrate şi impactul asupra operatorilor şi consumatorilor.
Sursa

marți, 25 octombrie 2011

Regele Mihai, discurs istoric in Parlament: Nu putem avea viitor fara să respectam trecutul!

Regele Mihai, discurs istoric în Parlament: Nu putem avea viitor fără să respectăm trecutul!
La Multi Ani !
Regele Mihai a vorbit astăzi în Parlamentul României, la mai bine de jumătate de veac de la abdicare. Fostul suveran a fost întâmpinat, la sosirea la Parlament, de preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

CITIŢI DISCURSUL INTEGRAL SUSŢINUT DE REGELE MIHAI ÎN PARLAMENT

Şedinţa a început la ora 10.00, iar regele Mihai a fost primit la Parlament cu onoruri rezervate doar şefilor de stat.

Cu mici excepţii, toţi aleşii au anunţat că vor veni la şedinţa solemnă. A lipsit Traian Băsescu, dar a fost prezent fostul şef de stat, Ion Iliescu.

La finalul discursului, toate persoanele aflate în sala Parlamentului s-au ridicat în picioare şi l-au aplaudat pe Regele Mihai. Din lojă s-au auzit scandări "Trăiască Regele" şi "Regele Mihai".

REGELE MIHAI, DISCURS ISTORIC ÎN PARLAMENT:
Get Adobe Flash player

CELE MAI IMPORTANTE DECLARAŢII ALE REGELUI MIHAI:

- Sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie invitaţia. Prima noastră datorie este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţă în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din decembrie 1989. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.

- Ultimii 20 de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi îndeplinesc visele şi încearcă să-şi consolideze viaţa.

- România a evoluat mult în ultimele două decenii.

- Politica este o sabie cu două tăişuri. (...) Poate aduce prejudicii dacă nesocoteşte rolul instituţiilor statului.

- Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire a democraţiei, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.

- România are nevoie de infrastructură.

- Agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric, ci al viitorului

- Casa Regală va continua să susţină interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării.

Regele a primit un cadou din partea parlamentarilor: 

- Coroana nu este o imagine a trecutului. Este reflectarea statului în continuitatea lui istorică şi a naţiunii în devenire.

- Lumea de mâine nu poate exista fără credinţă şi fără memorie. Interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre.

- În 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate venind de pe toate meridianele globului. (...) A sosit momentul să avem un comportament public rupt de moravurile trecutului. Demagogia şi primitivistul nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii de dinainte de 1989.

- Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul, să redevenim demni şi respectaţi.

- Am servit naţiunea română. (...) După 84 de ani de când am devenit rege, pot spune că cele mai importante lucruri, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

- România are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.

- Jurământul meu continuă să fie valabil pentru toţi românii.

- Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

- Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Citiţi informaţii despre viaţa Regelui Mihai

Principesa Margareta a declarat, luni searã, la un eveniment caritabil organizat la Ateneul Român, cã discursul pe care Regele Mihai îl va susţine, marţi, la Parlament, va dura aproximativ opt minute.

Înaintea şedinţei solemne, Regele Mihai a oferit Parlamentului un bust al regelui Carol I, care va fi aplasat în holul Camerei Deputaţilor. Regele a primit ca amintire din partea parlamentarilor un basorelief de dimensiuni mici dar si o distincţie onorifică.

Citiţi şi  Presa internaţională, despre Regele Mihai

Prezenţa deputaţilor PDL la discursul regelui Mihai nu a fost decisă la nivel de grup, fiecare parlamentar având libertatea de decide dacă asistă la discurs. Parlamentarii opoziţiei au anunţat că vor veni toţi la şedinţa solemnă.

Regele Mihai a stat în plenul Parlamentului pe un jilţ special, pe care au stat doar preşedinţii României când au depus jurământul.

Ce familii regale vor participa la aniversarea Regelui Mihai

Sursa: Antena 3 

luni, 24 octombrie 2011

Anti Recensamant 2011. De la ABUZ la REFUZ!!! Informatii vitale!

"Astazi incepe abuzivul recensamant 2011. Opuneti-va statului tradator!!! INFORMATII VITALE!

Conform deciziei UE, Israelul va controla datele personale ale Romanilor!!!!!!!
Vezi aici detalii: Conform deciziei UE, Israelul va controla datele personale ale Romanilor!!!

Astazi, 20 octombrie, începe abuzivul Recensământ 2011.
Considerăm necesar să recapitulăm câteva aspecte importante ale acestui abuz.
1. Acest recensământ este abuziv prin natura întrebărilor prea intime.
La această acuzaţie statul bălmăjeşte că aceleaşi întrebări au fost puse şi în Germania, dar nu spune că acolo statul a fost dat în judecată. La fel s-a întamplat şi în Anglia. Şi în alte ţări europene. Sunt nemtii, englezii, francezii, spaniolii, italienii şi alţi europeni proşti? De ce am fi noi? Un recensământ urmăreşte dinamica populaţiei, nicidecum datele confidenţiale.

2. Statul minte cu neruşinare spunând că datele sunt confidenţiale.
Din moment ce recenzorul va avea acces la ele, cum pot fi confidenţiale? Când te duci şi semnezi un contract bancar sau de telefonie mobilă, există un paragraf care tratează confidenţialitatea datelor. Statul sau recenzorul nu semnează nicăieri că acele date sunt confidenţiale. Doar te asigură.
De ce face asta?
Pentru că statul minte cu neruşinare. Datele din recensământ pleacă la Eurostat şi acolo vor avea acces la ele, alte puteri străine de statul român, inclusiv companii străine.
3. Dacă nu deschideţi uşa NU primiţi amendă.
Nu puteţi primi amendă dacă nu deschideţi uşa. Nu ştie nimeni dacă sunteţi în localitate sau în afara ţării. Acest lucru îl confirmă chiar Vladimir Alexandrescu, directorul de comunicare al Institutului Naţional de Statistică (INS):
http://www.evz.ro/detalii/stiri/zece-intrebari-si-raspunsuri-cheie-despre-recensamant-950468.html
Să nu uităm că un stat care se împrumută pe spatele nostru, care vrea să dea aurul ţării, care a dat deja din bogăţiile naturale ale poporului cum ar fi petrolul şi gazele, care vrea să ne otrăvească cu vaccinuri şi care ne obligă sub ameninţare să îi furnizăm informaţii intime fără să ne întrebe dacă suntem de acord cu aşa ceva, acel stat nu mai este democratic. Avem de-a face cu abuzuri specifice începuturilor unui stat dictatorial.
A te împotrivi unui abuz este democratic. Noi românii, care am avut experienţa comunismului, nu ne permitem luxul de a nu ne împotrivi abuzurilor. Citiţi articolul:
Cum să ne opunem Recensământului din octombrie 2011?

Răspândiţi vestea cu recensământul abuziv din octombrie 2011

Acest blog are viaţă scurtă. La sfârşitul lunii octombrie nu va mai avea nicio insemnătate, căci se va încheia recensământul.
Dar până atunci e de datoria noastră să ne facem auziţi. Pe acest blog, oamenii vor găsi informaţii care nu le găsesc pe siturile oficiale. Şi e bine să ştie că nu sunt singuri, dacă se gândesc că statul nu e corect cu acest recensământ.
Cum puteţi sa răspândiţi vestea:
1. Mulţi dintre dvs. citesc ziare online. Când mai comentaţi la articole puneţi adresa acestui blog acolo. Faceţi-l cunoscut.
Puneţi adresa sub forma antirecensamant2011.wordpress.com fără www sau http înainte, ca să nu se considere spam. Ziarele online au filtre mai restrictive când e vorba de postarea unor linkuri.
2. Trimiteţi email la cunoscuţi cu link către acest blog.
3. Trimiteţi mesaje pe Yahoo!Messenger sau orice altă reţea folosiţi, cu adresa web a acestui blog.
4. Publicaţi adresa pe forumuri, unde puteţi face acest lucru.
5. Publicaţi adresa acestui blog, la comentarii pe alte bloguri.
6. Publicaţi adresa acestui blog pe blogurile proprii.
Adresa web este http://antirecensamant2011.wordpress.com
Ţinând cont că acest blog îşi va încheia menirea la sfârşitul lui octombrie, e bine ca până atunci să afle cât mai mulţi români adevarul, deci vă cerem ajutorul cu insistenţă. In dar aţi primit, în dar să daţi.

Demontarea minciunilor care sunt în favoarea Recensământului 2011

Sunt câteva idei care se repetă mereu în rândul celor care susţin acest recensământ.
Vom demonta pe rând aceste idei ca să nu mai fie puse în discuţie pe viitor.
Minciuna 1: Recensământul e ceva normal şi nu trebuie să ne sperie.
Tocmai că acest recensământ nu este unul normal prin natura întrebărilor prea intime. Recensământul are scopul de a afla dinamica populaţiei şi nu aspecte legate de viaţa privată a individului.
Trebuie spus că acum, faţă de trecut, statul deţine forme informatice (hardware şi software) superioare de gestionare a informaţiei. Pe scurt, statul vrea să îşi creeze propriul Facebook cu toată populaţia României. Cel puţin pe Facebook spui ce vrei tu despre tine, la recensământ spui ce vrea să afle statul. Informaţii smulse sub ameninţarea amenzii.
Minciuna 2: Confidenţialitatea este calitatea de bază a Recensământului 2011.
NU EXISTĂ CONFIDENŢIALITATE!
Dacă ar exista, atunci de ce statul nu oferă un contract de confidenţialitate? Pentru că nu poate. Statul va trimite datele obţinute la Eurostat iar acolo, la datele dvs., vor avea acces puteri straine şi companii straine.
Englezii au făcut mare scandal pe tema asta. Nemţii au dat statul în judecată.
Minciuna 3: Statul va vrea binele si pentru asta are nevoie de datele dvs.
Statul nu se prea omoară cu datele obţinute din recensământ ca să aplice politici sociale. Există declaraţiile unor oficiali ai statului român că politicile sociale nu sunt aplicate după datele din recensământ, ci după alte criterii politice.
În urma obţinerii unor date, de obicei statul vine cu noi taxe şi impozite. Când au văzut că românii îşi aduceau maşini de afară, au pus taxa de primă înmatriculare, deşi nu le pasă de mediu (Roşia Montana şi jaful din pădurile României).  Această taxă este ilegală. Dar pentru binele dvs. ce nu face statul.
Minciuna 4: Statul cheltuie bani şi e păcat de ei să nu participăm la recensământ.
La recomandarea puterilor străine statul a cheltuit bani şi pentru vaccinuri. Vaccinurile nocive care au lăsat copii paralizaţi. Deşi sunt foarte multe cazuri la noi în ţară, nu apare nimic la ştiri. Copii paralizaţi, manipularea Tecuceanu şi nu în ultimul rând, cazul Finlanda. Un caz de răsunet mondial în care finlandezii au spus că vaccinul pentru gripa porcină este nociv.
La noi nicio vorbă. Presa este interesată de vulgar şi din când în când prezintă că statul ne vrea binele şi să răspundem la toate întrebările recensământului lor. Altfel amendă!
Minciuna 5: Nu trebuie să răspundeţi la toate întrebările din chestionar.
Să fie clar, dacă la unele întrebări răspundeţi şi la altele nu răspundeţi, atunci riscaţi amenda, căci e refuz de cooperare cu recenzorul. Decât să nu răspundeţi la unele întrebări pe un chestionar semnat de dvs., mai bine îi luaţi recenzorului chestionarul din mână şi îl rupeţi, apoi îl daţi afară pe uşă.
Minciuna 6: Dacă nu deschideţi uşa primiţi amendă.
FALS! Proprietatea este inviolabilă şi este dreptul dvs. dacă deschideţi sau nu, uşa.
Minciuna 7: Dacă nu sunteţi în localitate trebuie să vă prezentaţi la Comisia de recenzori altfel primiţi amenda.
Rezultatele recensământului vor fi complete în 2014. Abia atunci se poate discuta acest lucru. Şi ca să poate fi pus în discuţie, trebuie să vă aducă în faţă o persoană care a declarat că nu sunteţi în localitate. Până în 2014 se vor schimba foarte multe, inclusiv preşedintele. Dar cei cu apucături de informatori să aibă grijă, că tot ce e semnat se află. Ca şi acum de altfel. Cine ar fi ştiut ca Voiculescu e fost informator, dacă nu era o semnatură?

Vecinii care dau detalii, semnează pentru ele. Puteţi afla cine vă toarnă!

Există mereu vecini binevoitori care sunt gata sa dea mai multe informaţii decât este necesar.
Aceştia sunt turnătorii de serviciu, cărora le face plăcere bârfa şi turnătoria.
Acest articol le este destinat lor! Citiţi cu mare atenţie!
Dacă daţi detalii despre un vecin să ştiţi că nu o faceţi sub protecţia anonimatului. VEŢI SEMNA!
Datele obţinute în urma recensământului vor fi făcute publice şi o persoană care nu a participat la recensământ din varii motive, poate cere să afle cine a dat detalii şi ce detalii a dat. Statul nu va ascunde acest lucru.
Deci cui îi place bârfa să se aştepte să fie dat în gât de stat.

Nu suntem singurii care boicotăm Recensământul 2011

Acest recensământ este primul la nivel european. Adică în acest an a avut loc în mai multe state UE iar întrebările au fost aceleaşi. Acum ne-a venit nouă rândul. Mai multe informaţii găsiţi aici:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/primul-recensamant-euro-240050.html
Şi lista poate continua cu Franţa, Spania, Italia şi alte ţări dar acum vom discuta nişte amănunte importante.
Institutul Naţional de Statistică (INS) minte când spune că aceste date sunt confidenţiale. Datele strânse pleacă la Eurostat şi la aceste date vor avea acces destul de multe companii private.
Deci situaţia este mai complicată. Statul român cu ajutorul INS, practic ne vinde ca pe nişte bunuri.
Dat fiind că e vorba de o vânzare importantă cu miză mare, de aceea se pune atâta presiune pe acest recensământ.

Cum ne comportăm cu recenzorii?

Astăzi am văzut câţiva posibili recenzori. Pot fi pensionari sau tineri, dar în general persoane cu venituri modeste. Nu o să vedeţi directori de bancă, manageri, patroni sau politicieni printre ei.
În niciun caz:
Nu îi înjuraţi!
Nu îi bruscaţi!
Nu vă comportaţi urât cu aceşti oameni!
Relaxarea si diplomaţia în exprimare vă ajuta mai mult, decât o stare încordată.
Aceşti oameni trebuiesc trataţi cu decenţă şi cordialitate.
Sunt oameni cu venituri modeste care încearcă să mai facă un ban. Mulţi dintre ei nici nu bănuiesc că acest recensământ poate fi ceva rău.


Recenzorii versus Constituţia României

Ce spune Constituţia României:
ARTICOLUL 26
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
ARTICOLUL 27
(1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.
(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:
a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;
b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;
c) apărarea securităţii naţionale sau a ordinii publice;
d) prevenirea răspândirii unei epidemii.
Concluzia o trageţi dvs.!

Recensământul din 2011 este abuziv

Să luăm spre exemplu acest formular:
M – Persoane plecate în străinătate
După cum vedeţi se cer date despre o persoană. Dată fiind natura intrebărilor e clar că sunt adresate, unei rude de gradul I. Doar o astfel de rudă cunoaşte dacă persoana in cauză trimite bani familiei şi cât de des.
De când statul are dreptul să ceară detalii intime din viaţa unei familii?
Sunteţi de acord să vă vindeţi o rudă apropiată statului, cu informaţii de genul în ce ţară lucrează, de când şi cât de des trimite bani acasă?

Probabil că aceste informaţii vor fi folosite pentru noi taxe şi impozite, dar caracterul murdar al statului hoţ ne este cunoscut deja. Însă aici e vorba şi de un aspect moral. Dacă vrei să afli ceva despre o persoană anume, du-te şi află direct de la ea, nu mă pune s-o torn eu.

Ameninţarea cu o amendă inaplicabilă

Ameninţarea cu amendă vine din HG 1502/2009, mai precis din articolul 21 pe care îl puteţi citi aici:
http://www.dreptonline.ro/legislatie/hg_organizare_desfasurare_recensamant_populatie_locuinte_romania_2011_1502_2009.php
Însă această amendă nu poate fi aplicată. Atâta timp cât nu deschideţi uşa sau dacă o deschideţi folosiţi o minciună, de genul nu aveţi timp in acel moment pentru a răspunde întrebărilor, nu se poate aplica nicio amendă.
Amenda se referă la refuzul de a prezenta datele, nu la faptul că nu sunteţi acasă sau sunteţi pe punctul de a pleca la muncă/gară/spital/etc.
Nu vă lăsaţi intimidaţi!
Nu îi vindeţi pe cei dragi care pleacă la muncă de răul care e aici, pentru că aşa vă cere statul.
Nu puteţi fi amendaţi dacă refuzaţi să daţi informaţii despre rudele voastre dragi!"

 
Mai cititi si: 

INS: Declararea CNP-ului la recensământ nu este obligatorie

Persoanele care refuză să-şi declare Codul Numeric Personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune, a afirmat purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ, dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi abbsenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune", a declarat Vladimir Alexandrescu.

De asemenea, el a explicat modul în care poate fi dispusă o amendă şi situaţiile "excepţionale" în care se recurge la o astfel de metodă, referindu-se şi la refuzul celui recenzat de a-şi divulga CNP-ul.

"Nu am dat nicio amendă până acum, nu acesta este scopul nostru. Oamenii au fost, în principiu, cooperanţi, niciun recenzor nu a fost agresat, nu s-au întâmplat astfel de lucruri ", a declarat purtătorul de cuvânt al INS.

Amenzile sunt doar o soluţie "ultimativă" la care se ajunge numai în cazul unui refuz explicit şi repetat al unor persoane de a răspunde chestionarelor recenzorilor.

Mai mulţi lideri PSD au cerut săptămâna trecută populaţiei să nu îşi divulge Codul Numeric Personal în cadrul răspunsurilor la întrebările recenzorilor. Aceştia acuză PDL că, prin solicitarea "ilegală" a CNP-ului, ar urmări să îşi facă o bază de date pentru a frauda alegerile.

Primele două zile de recensământ s-au încheiat cu 1.372.328 de locuinţe şi 3.398.433 de persoane înregistrate, conform unei informări a Institutului Naţional de Statistică.
Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început joi şi se va desfăşura până pe 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.
Sursa

Mai cititi si:
CUM SA NE OPUNEM RECENSAMANTULUI DIN OCTOMBRIE 2011?

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Avertisment dur al nemtilor: FT Deutschland are pretul in marci

“Nu există cale de întoarcere!”, titrează Financial Times Deutschland, care pune pe prima pagină o fotografie cu o marcă germană, moneda la care nemţii au renunţat pentru euro. Publicaţia financiară are preţul trecut întâi în mărci germane şi apoi în moneda unică europeană.

„Salvarea euro se transformă într-o farsă.Germania şi Franţa se blochează reciproc, summit-ul din această weekend se transformă într-o simplă vorbăraie. Politicienii europeni trebuie să înţeleagă: şi mai multă ezitare duce la catastrofă. O pledoarie a redacţiei FT Deutschland”.

Aşa deschide publicaţia germană ediţia din 21-23 octombrie 2011. Pe prima pagină se găseşte o fotografie mare a unei monede cu denominaţia „1 DEUTSCHE MARK”, din 1956.

Preţul unui ziar este trecut întâi în vechea monedă germană, la care nemţii au renunţat în 1999, şi între paranteze este preţul în actuala monedă, euro: 4,11 DM (2,10 €).

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicholas Sarkozy au promis la ultima întâlnire bilaterală că vor veni cu un plan pentru rezolvarea crizei europene. Apoi, Merkel a declarat că nu se poate adopta o soluţie definitivă acum şi că lumea nu ar trebui să-şi facă prea mule speranţe.
După asta au apărut informaţii potrivit cărora Merkel şi Sarkozy nu mai sunt de acord în privinţa celui mai important aspect al planului de salvare a euro: cum va arăta Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) în varianta 2.0. Cât de mare va fi şi ce prerogative va avea. Francezii vor să-l transforme într-o bancă, nemţii şi Banca Centrală Europeană spun că asta ar încălca tratatele europene.
Pe site-ul publicaţiei este postat un sondaj cu întrebarea “Ar trebui să se întoarcă Germania la marcă?”. 54% dintre cei 3347 de respondenţi spun că DA, 33% spun că NU, şi 13% au ales varianta “Aşa. Şi ce se întîmplă în acest caz?”
FT Deutschland scrie că a venit vremea ca liderii europeni să se hotărască dacă vor sau nu să salveze euro şi că ar trebui să vină cu un plan atât de mare încât să pună un scut pentru întreaga Europă.
Sursa: Gandeste.org

The Secret of Oz - un documentar premiat

Vrajitorul din Oz a fost descusut in repetate randuri ca aflandu-se intre materialele destinate sa stea la baza programarilor din diferitele proiecte MKUltra, un fel de combinatie iscusita intre lumea reala si cea a fanteziilor, alaturi de "clasicele" Disney, Alice in Tara Minunilor, Cenusareasa, etc. Insa simbolismul folosit si mesajul transmis difera intre cartea originala si filmul adaptat la carte. De aceea elemente ce nu par a fi semnificative au fost schimbate in film, dar elemente care deturneaza cu totul intelesul pe care l-a dorit autorul in cartea sa. Documentarul de jos, unul premiat de altfel, aduce lumina in aceasta lume a simbolurilor si demonstreaza cum ceea ce numim noi ca simpla fictiune nu e altceva decat descrierea sistemului financiar si al complotului bancherilor in pasii ce au condus la situatia actuala a economiilor globale. Vizionare placuta ...

Bombe alimentare: cafeaua, otrava de dimineata care costa doar un leu

Sortimentele la plic, la leu sau la capsulă, conţin aceleaşi chimicale din care se fac îngrăşămintele chimice sau hârtia. Cel mai bine este să cumpăraţi cafea boabe şi să o măcinaţi acasă.
Bagi fisa, iese paharul şi curge cafeaua. Sau arunci în grabă praful din plic într-o cană cu apă fierbinte şi amesteci. Nicicând marketingul nu a fost mai agresiv, ducând ideea de cafea în derizoriu.

Azi, puţini au răbdare să-şi cumpere boabe de cafea şi să le râşnească. Nici ibricul nu mai e la modă şi nici cafeaua din comerţ nu mai e ce-a fost.

Comoditatea ne costă sănătatea, spun medicii: zi de zi, cafeaua "la 1 leu", "3 în 1" sau, mai nou, capsulele pentru espressor livrează "E-uri" pe bandă rulantă, sintetice ascunse în denumiri ciudate şi lungi, care te descurajează să mai citeşti eticheta, dar nu te descurajează să mai bei.

Toate aceste substanţe au rolul lor: unele lucrează la gust, altele dau consistenţă, ţinând loc de frişcă şi lapte, altele omogenizează grăsimea pentru aspect.

Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică, pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.

Intruşi: ulei din margarină şi îngrăşăminte chimice


Am luat la întâmplare câteva pliculeţe de cafea "3 în 1", le-am analizat eticheta şi am rugat medicii să o descifreze.

De exemplu, "Nescafe 2 în 1 Creamer" conţine: pudră pentru cafea, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, corectori de aciditate (fosfat dipotasic, trifosfat pentasodic, polifosfat de sodiu, citrat trisodic), proteină de lapte (1,9%), emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi, esteri mono şi diacetil tartrici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi), anti aglomerant (dioxid de siliciu, sare), cafea instant (17%) şi sare iodată. Conţinutul rezultat are 48 de calorii.

Medicul Mihaela Ionescu confirmă că aceste substanţe de sinteză nu ar avea ce să caute în cafea. "Grăsimile hidrogenate se găsesc în margarinele de care fug toţi. Corectorii de aciditate măsluiesc gustul şi culoarea. Pot da alergii. Fosfaţii se foloseau ca îngrăşăminte chimice, iar azi toată lumea fuge de ele.

Emulgatorii, întâlniţi în produsele de patiserie, fac picăturile de grăsime cât mai fine. Toate aceste sintetice intoxică zilnic organismul", precizează nutriţionistul Mihaela Ionescu, de la Institutul "Nicolae Paulescu", din Bucureşti.

Primul care suferă e ficatul. "El este principalul luptător cu toxinele. Deşi este organul cu cea mai mare putere de regenerare, dacă este suprasolicitat, cedează. Şi aşa apar hepatitele cronice şi ciroza. Şi rinchii suferă, şi imunitatea", adaugă medicul.

Cafeaua "3 în 1" dă bici inimii

Un alt sortiment, "3 în 1 Mild", are zahăr în proporţie de 50%, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, cafea instant (7,5%), corectori de aciditate (fosfaţii menţionaţi), proteină din lapte (0,8%), sare, emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi), arome, antiaglomerant (dioxid de sodiu) şi 66 de calorii.

"Aceasta nu mai e cafea. O bei doar de gust: e dulce, aromată, dar nu mai are efect tonic. Totuşi, aceste plicuri nu sunt mai dăunătoare decât sucurile carbogazoase, cu E-uri interzise în Europa", subliniază nutriţionistul Luiza Pîrvu.

Mulţi oameni se plâng de tremur şi palpitaţii după ce beau cafele la plic. "Concentraţia de cofeină este mai mare, pentru că este praf. Una pe zi e de ajuns", recomandă Luiza Pîrvu.

"Hârtie" în loc de frişcă


La cafelele de la automat, aceleaşi ingrediente. De preferat ar fi să căutaţi maşinile care macină boabele pe loc. Înainte, ingredientele cafelei de la automate erau ţinute la secret. Acum, producătorii sunt obligaţi să le afişeze. Aşa am aflat că un sortiment cu lapte (caffe latte) conţine: apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia. Despre soia, medicul Ionescu spune că "e un produs bun, dar, azi, se profită de bunul său renume pentru a face produsele cât mai toxice".

Aceleaşi substanţe se regăsesc şi în latte sau espresso machiatto. În capuccino, apar şi alţi "intruşi" greu de pronunţat, printre care agent de îngroşare (carboximetilceluloză), din care se face hârtia.

"Celuloza e greu de digerat pentru mamifere, ele n-au aceleaşi enzime ca erbivorele.Forţează stomacul. Producătorii recurg la ea ca să îngroaşe lichidul. În loc să pună frişcă sau spumă de lapte, le înlocuiesc cu chimicale", adaugă medicul.

Cafea la capsulă, marketing amestecat cu praf

Recent au apărut şi caspule de cafea pentru espressor. Liviu F., liderul comunităţii online de espresso din România, reclamă marketingul mincinos din jurul acestora.

"Sunt un mare fan espresso. Real espresso, nu fake. Mă refer la toţi producătorii de capsule. Ingredientele lor sunt identice cu cele din cafelele la vendomate. Aşa bem caramel amoniacal, dioxid de siliciu, fosfat etc., în special în capsulele cu specialităţi din lapte", subliniază Liviu.
EXEMPLE. Câteva produse puse sub semnul întrebării şi ingredientele din ele FOTO: EVZ


"Ulei hidrogenat se găseşte şi în margarină. Fosfaţii erau folosiţi ca îngrăşământ chimic. În timp, intoxică ficatul."

MIHAELA IONESCU, medic nutriţionist

17%

este concentraţia de cafea instant dintr-un "3 în 1" cu lapte. Acesta conţine mult mai multă cofeină decât o cafea de la automat, fără lapte, cu 1,5% cafea instant

MIT SPULBERAT

Cafeaua din comerţ nu e 100% sigură


Nici cafeaua obişnuită din comerţ nu mai este sigură, pentru că nu ştii cu adevărat ce se ascunde în cutie. Indicat este să cumpăraţi cafea boabe, pe care să o măcinaţi acasă, înainte de preparare.

"Acum, se bagă năut, malţ, cicoare, amidon ca să îi mărească volumul, ceea ce nu este în regulă. Nici nu înnobilează gustul cafelei, din contră, îi dă gust de nechezol, nici nu este foarte sănătos. O asemenea cafea cu năut era recomandată cardiacilor, hipertensivilor etc., pentru că mai taie din cofeină", explică nutriţionistul Mihaela Ionescu.

Surprinzător, băuturile pe bază de cereale, gen Inka, nu reprezintă o alternativă sănătoasă. "Bobul de cafea se prăjeşte într-un anumit fel pentru a nu fi toxic, însă cerealele astea se prăjesc, de regulă, în ulei", adaugă medicul.

Sursa: EVZ.ro

vineri, 21 octombrie 2011

CUM SA NE OPUNEM RECENSAMANTULUI DIN OCTOMBRIE 2011?


"AZI ÎNCEPE ABUZIVUL RECENSĂMÂNT 2011. 

OPUNEŢI-VĂ STATULUI TRĂDĂTOR!

Evitaţi şi opuneţi-vă recensământului din octombrie 2011. Este un recensământ cu caracter abuziv şi întrebări ce ţin de chestiuni intime ale oamenilor. Să nu lăsăm statul să obţină aceste informaţii pe care apoi le va folosi împotriva noastră.
Acest recensământ nu este făcut de stat de dragul recensământului, ci la cererea unor puteri externe, pentru a înţelege cum să folosească populaţia României în contextul schimbărilor ce vor urma la nivel internaţional.
Un stat trădător trebuie sabotat, nu ajutat cu sinceritate.
CUM EVITĂM RECENSĂMÂNTUL 2011?
Cea mai simplă metodă, nu deschidem uşa. Mulţi pot chiar să nu fie acasă, şi nu poate comenta nici măcar statul de ce nu eşti acasă. Acest lucru îl confirmă chiar Vladimir Alexandrescu, directorul de comunicare al Institutului Naţional de Statistică (INS):
http://www.evz.ro/detalii/stiri/zece-intrebari-si-raspunsuri-cheie-despre-recensamant-950468.html
CUM NE OPUNEM RECENSĂMÂNTULUI 2011?
În cazul în care am deschis uşa din greseală, putem vărsa o minciună standard, pregătită din timp, lăsând ideea că vom fi acasă la o dată ulterioară. Nu semnaţi nimic, cum că vă angajaţi să fiţi acasă la data respectivă. Din momentul în care deschideţi usa situaţia se complică puţin, dar incă vă puteţi opune.
Exemple:
- chiar acum plecam să o duc pe mama la gară, îmi pare rău dar nu pot rămâne că pierde trenul;
- nu mă simt bine, am mâncat ceva stricat de la Mac şi toată ziua am stat pe WC, îmi pare rău dar chiar acum simt nevoia să mă duc din nou la toaletă, ma scuzaţi.
POATE RECENZORUL SA DEA AMENDĂ?
NU! Amenda o poate aplica doar un organ de control, care se şi poate refuza de altfel. Puteţi refuza să semnaţi şi nu are nimeni ce să vă facă. Insă recenzorul nu poate să dea o amendă. Dacă recenzorul spune că l-aţi refuzat şi dvs. spuneţi că nici măcăr nu a bătut la uşa dvs. e 1 la 1 in declaraţii şi nu se poate verifica, dacă nu sunt martori care să declare. Plus că niciun recenzor nu îşi va dori situaţii conflictuale.
REŢINEŢI
Statul doreşte aceste informaţii probabil ca să încarce cu alte biruri o populaţie deja sărăcită şi poate pune nişte taxe ilegale şi celor care lucrează în străinătate.
Nu e prima oară cand statul trădător pune taxe ilegale de genul, prima inmatriculare, asigurarea obligatorie a locuinţelor, pensia obligatorie, etc."
SURSA: http://antirecensamant2011.wordpress.com/

Mult mai multe informatii gasiti aici:

http://antirecensamant2011.wordpress.com/
http://danielroxin.blogspot.com
http://rapcea.ro

Realizatorul emisiunii “In gura presei” Mircea Badea a declarat deschis ca nu are de gand sa participe la recensamant, pentru ca i se pare ca intrebarile sunt stupide.
Cititi mai mult: http://www.enational.ro/

joi, 20 octombrie 2011

Tot ce trebuie sa stii despre situatia actuala UE

Merkel anuleaza anuntul planificat in acest weekend
Mult asteptata declaratie guvernamentala a Angelei Merkel in cadrul summit-ului UE din acest weekend a fost pe ultima suta anulata. Asta spune tot. Cea mai plauzibila motivatie este lipsa unitatii si acordului asupra fondului de salvare european si neintelegerilor tot mai fierbinti franco-germane. Insa sunt doar speculatii, deocamdata nu s-a dat nici un motiv (un nou semn de alarma intr-o astfel de situatie de mare miza). UE a confirmat chiar in aceasta dimineata ca toate vor decurge conform planului, insa la nici cateva ore dupa apare aceasta anulare. Insa intre timp s-a intamplat Gaddafi, Grecia si cine stie mai ce in culise ...

Mai cititi si:
Deutsche Bank avertizeaza Franta ca ar putea fi reevaluata pentru un downgrade pana la sfarsitul anului

Gaddafi ucis ?

Potrivit surselor Al Jazeera Gaddafi a fost ucis astazi in urma operatiunii ce a condus la prinderea sa.
Sa intelegem ca planul Noii Ordini Mondiale merge inainte dupa cele 3 luni de intarziere datorita lui Gaddafi? Deci putem trece la Siria sau alta tara araba ? 

marți, 18 octombrie 2011

Crimele Monsanto impotriva umanitatii - oamenii de stiinta sub atac + o lista de documentare Bertram Verhaag

Trailer Scientists under attack:

Interviu cu Jeffrey Smith despre documentarul: Oamenii de stiinta sub atac (Scientists Under Attack - realizat de Bertram Verhaag, despre cum se suprima independenta cercetatorilor cand vine vorba de modificarile genetice. Acest film a fost permanent scos de Monsanto de pe internet. Din 9 filme realizate de el despre modificarile genetice 2 au fost permanent sub atac.
Partea 1

Partea 2

Mai vedeti si site-ul Seeds of Deception

Alte filme de Bertram Verhaag

The Agro Rebel
Un film inspirational in armonie cu natura. Il prezinta pe fermierul austrian Sepp Holzer care practica "permaculture", o alta forma de agricultura pe proprietatea sa de pe munte. Cu aceasta forma de agricultura-organica, el este convingator si cu rata mare de succes. Impotriva tuturor regulilor conventionale si a unor temperaturi medii anuale de 4.5 grade si altitudine intre 900-1400, el cultiva mere, lamai, rosii, cirese, kiwi, dovleci, cartofi si zuchini. El a inceput si proiecte in Brazilia, Columbia, Peru si Venezuela. El nu este eligibil pentru nici un program finantat guvernamental, nu se incadreaza in nici o regula scrisa la masele legislative, deci rebelul din el a fost necesar pentru a demonstra de unul singur fiabilitatea si potentialul ce zace in aceasta forma de agricultura.


Life Running Out of Control
Dezastrul produs de modificarile genetice in agricultura traditionala. Contaminarea terenurilor fermierilor traditionali de catre cele modificate si pericolul asupra viitorului. Chimicalele niciodata nu se replica intre ele, de aceea modificarile duc la disparitia speciilor. Iar acum se trece la etapa modificarilor genetice la animale, precum somonul urias, steril si modificat.


Interviu cu Bertram Verhaag despre "Scientists under attack"1/2

Interviu cu Bertram Verhaag despre "Scientists under attack"2/2