vineri, 25 februarie 2011

Alerta ! - dati mai departe. Monsanto intinde coarda si mai tare - vrea ca taranii sa fie cei responsabili pentru orice consecinta negativa a semintelor modificate genetic

Pentru mine deja pana si numele Monsanto a devenit un factor iritant, iar cand absurditatea atinge cote alarmante incepi sa-ti pierzi rabdarea si sa te infurii. Acest organism de sine statator "Monsanto" vrea sa paraziteze de tot agricultura mondiala si in paralel lucreaza sa faca acelasi lucru in lumea animala. Si nu are pauza, impinge coarda cu o viteza care face ca relativitatea timpului sa devina evidenta. Pana ajungi sa te trezesti aceste coarde sunt peste tot.
Si asa am ajuns intr-o noua faza a planului M. prin care toate responsabilitatile datorate semintelor sale artificiale sa cada in mana agricultorilor, cei care sunt atat de inconstienti incat sa cumpere aceste produse. Si sunt tot mai multi in fiecare zi, oameni care nu se gandesc la consecinte, nu fac uz de ratiune si se lasa pur si simplu prostiti de propaganda beneficiilor iluzorii Monsanto. Astfel ei, prin noul acord pe care l-ar avea de semnat cu Monsanto, se angajeaza sa-si asume responsabilitatea pentru ... va vine sa credeti sau nu ... ORICE.

Noul acord cu Monsanto prevede(paragraf):
"Responsabilitatea absoluta revine cultivatorului, iar limitarea responsabilitatii Monsanto cat si a vanzatorilor pentru orice fel de pierderi, daune sau prejudicii rezultate din manuirea si folosirea semintelor (incluzand creante din contract, neglijenta, raspundere pentru produs, raspundere stricta, prejudiciu sau altele), va fi pretul platit de cultivator pentru semintele implicate sau, in functie de alegerea Monsanto sau al vanzatorului de saminta schimbarea semintelor in cauza. In nici un caz Monsanto sau orice vanzator nu va fi responsabil pentru nici o forma de stricaciune: incidentala, consecventiala, speciala sau represiva."

Cine sanatos la cap ar semna asa ceva ? Pentru ca acest acord va trebui semnat pentru a putea cumpara si cultiva "organisme" Monsanto. Acord mai abuziv nu cred ca am mai citit pana acum.

Citez din Edward Griffin, care se exprima mult mai diplomatic decat as face-o eu:

"Se produc aceste organisme, care acum par a fi in beneficiul omului, dar odata create mai pot sa fie puse inapoi la loc ? Ce se va intampla daca se dovedeste ca nu sunt ceea ce se spune ? Ce se intampla daca vor creea mult mai multe probleme decat s-a anticipat si nu exista nici o cale de a opri asta si multiplicarea aferenta ? Si ce se va intampla daca aceste organisme ajung sa le inlocuiasca pe cele traditionale si tot ce vom mai avea vor fi aceste seminte, plante, organisme Frankenstein ? Eu nu cred ca toate astea au fost bine gandite. Trebuie sa aducem cumva la cunostinta oamenilor ca noi ne jucam cu niste forte pe care nu le intelegem. Si vor sa convinga lumea ca cei ce isi fac probleme in legatura cu asta sunt doar niste oameni cu gandire invechita, fara cunoastere stiintifica, stiinta pe care nu o inteleg deloc, deci incearca marginalizarea si minimalizarea acestor persoane. Insa eu cred ca cei ingrijorati de astfel de lucruri sunt in fapt cei inteligenti. De aceea cand ma uit la bucata asta de hartie legala cu respectivul acord pe care Monsanto vrea ca oamenii sa-l semneze, mi se pare incredibil cum ar putea cineva sa semneze asa ceva. Sincer, cred ca oamenii nu citesc chestia asta, pentru ca altfel nu ar semna-o. Nimeni nu e asa bolnav. 

In esenta acordul spune asa: "Noi Monsanto, vrem ca tu cultivator, cel care in esenta ne platesti pe noi pentru aceste seminte, sa-ti asumi raspunderea totala, fie ca aceste seminte scapa de sub control, distrug alte culturi, fie contamineaza culturile vecinilor care apoi te vor da in judecata pentru asta (s-a intamplat deja in Australia). In alte tari precum India de exemplu sunt dovezi ca animale au intrat pe terenurile vecine unde au pascut de secole, insa acum gasesc hrana modificata pe care o mananca, apoi se imbolnavesc si mor. E clar ca acolo vor exista niste procese, Monsanto stie asta. Asa ca avocatii Monsanto s-au asezat la o masa din lemn de mahon si au gandit-o pe asta, cum ca vor exista niste raspunderi la mijloc, asa ca mai bine sa faca repede acest acord prin care cei ce cultiva aceste seminte vor fi trasi la raspundere si cu asta basta pentru ei. Si despre asta e vorba in acest mic paragraf adaugat. Asa ca nimeni sanatos la cap nu ar semna asa ceva, cu exceptia faptului ca fie nu citesc acordul, fie au incredere oarba in compania pentru care semneaza. Se gandesc ca probabil asa o companie mare si draguta nu ar face nimic care nu ar fi in regula... asa ca semneaza !
Ce as vrea sa fac este sa ii informez pe toti, atat despre pericolele hranei modificate genetic, cat si asupra responsabilitatii. Companiile precum Monsanto sunt extrem de bine implantate peste tot si puternice comparativ cu fermierul de rand. Insa acesta trebuie sa stie ca el poate sa-si piarda ferma, casa, totul si ca nici macar nu poate vinde proprietatea fara ca urmatorul proprietar sa nu semneze acelasi acord, pentru ca a fost de acord cu asta in prealabil. Asa ca eu cred ca odata ce oamenii stiu toate acestea vor spune NU acestor recolte modificate, iar daca suficienti fermieri vor spune NU - acesta cred eu este calea prin care putem salva problema asta. "

Citez din Anthony Patchett (avocat de mediu, pensionat din cadrul diviziei de crime asupra mediului/OSHA):
"De cand m-am pensionat am reprezentat in instanta actiuni legate de mediu si am fost rugat sa studiez acordul Monsanto. Din punctul meu de vedere este un contract unilateral si imoral. Toate responsabilitatile revin fermierilor, inclusiv contaminarea, deci sunt sub incidenta legii civile: "fermieri puteti fi dati in judecata !". Acestia ar trebui sa stie ca nu vor primi altceva in schimb decat pretul semintelor, insa nimic pentru o eventuala contaminare sau orice altceva."



Mai cititi si:
Judetele Arad, Calarasi, Braila si Cluj cele mai mari producatoare de porumb modificat genetic Monsanto de la noi din tara
De la 1 aprilie, romanii raman fara plante medicinale. Musetelul si sunatoarea se vor vinde pe la colt de strada precum marijuana
Vinetele modificate genetic sunt toxice pentru organism
Emisiune televizata despre Codex Alimentarius
Brevet pentru un porc
Interviu cu Shiv Chopra - America si Canada au cele mai periculoase alimente din lume
Alte efecte demonstrate ale culturilor modificate genetic - STERILITATE !
Semintele taranesti - o comoara ce trebuie pastrata !
Adio medicina naturista: UE va interzice medicamentele pe baza de plante
Romania o tara cobai pentru testari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti punctul de vedere! E al tau si nimeni nu ti-l poate contesta!