duminică, 28 februarie 2010

Update cutremur Chile - Bilant provizoriu + Deviatii personale

Suntem in a 2-a zi dupa cutremur si incet, incet ne formam imaginea a ceea ce s-a intamplat, a pagubelor, etc. Se pare ca Tsunami-ul asteptat in Hawai a fost minor, mult mai mic fata de cel din insulele Noii Zeilande, asa ca lumea de acolo a reasuflat usurata.
Mi s-a parut oarecum macabru sa te uiti in direct la televizor (CNN), si sa astepti sa se produca un dezastru. Ceva nu suna bine in asta, si de obicei marile catastrofe nu se produc asa in vazul lumii, cu mult timp inainte, asa ca oarecum era de asteptat ca nu va fi nimic.
Totusi Chile a fost zguduit la modul serios, si s-au inregistrat deja nenumarate seisme dupa primul, unele chiar de peste 6 grade. Si ne intrebam, cum de a suportat asa de bine tara aceasta catastrofa, cand uite in haiti la un seism mai micut ce s-a intamplat ?
Aici avem 2 explicatii.
Prima faptul ca epicentrul nu a fost in zone locuite, exista o scara ce se intocmeste dupa cutremur si toti cei care l-au simtit sunt inregistrati in functie de intensitatea, o scala dupa culori, iar primele 2 trepte sunt rosii. Ei aceasta intensitate "rosie" nu a fost simtita de nici un chilean, pe cand in Haiti numarul lor a fost foarte mare.
A 2-a explicatie se refera la pregatirea prealabila a tarii pentru astfel de cazuri. Chile este o tara in care de cand esti mic ti se spune ca traiesti intr-o tara grea seismologic vorbind, si cam toti chileeni au simtit pe pielea lor cum este sa se scuture mai mult sau mai putin pamantul. Din cele vazute la televizor, dar cunoscand si personal chileeni, pot sa spun ca merita admiratia noastra deoarece sunt o natie puternica, si care nu e usor de daramat. Mi-a placut faptul ca nu s-au grabit sa accepte ajutor extren si se pare ca dupa ce s-a intamplat in Haiti cand trupele americane au asaltat insula, chileeni au dorit sa prevada o astfel de posibilitate in care vin unii peste ei si se cred stapanii locului. Bravo Chile !
Revenind, astfel exista acolo protocoale foarte serioase in ce priveste construirea caselor si cladirilor, iar toate iau in considerare cutremure majore. Din cauza asta nu au fost distrugeri asa masive cum ne-am fi asteptat la o astfel de magnitudine.
Curios este ca distrugerile majore s-au inregistrat la blocurile noi, astfel ca ne punem intrebarea daca asa zisa tehnologie noua, care e pregatita pentru toate este la fel de sigura ca si mentalitatea si cunostintele batranilor nostrii ? Ar mai fi de remarcat ca pe langa constructiile vechi, si cele inalte au avut de suferit. E oarecum un semn pentru noi, ca tot ce nu pare natural va fi vizat in caz de dezastre. Si un zgarie nori, sau o cladire monstruoasa ce iese din relieful natural al terrei are sanse sa se intoarca de unde a venit. Mai in gluma, mai in serios, dar in ceea ce priveste proiectarea constructiilor in Chile se iau extra masuri de siguranta, iar asta s-a si vazut. Nu intamplator cei mai buni si concentrati ca si grup seismologi se gasesc in Chile.
Astfel ca Chile a facut fata acestui dezastru, cat se poate de bine. Oamenii s-au comportat exemplat, s-au lamentat mult mai putin decat ne-am fi asteptat. Astazi s-au prezentat imagini despre chileeni care jefuiau magazine pentru alimente, si unii oportunisti care furau si electrocasnice. In astfel de situatii te poti astepta la orice, dar sincer reactia lor a fost cu mult mai domolita decat am vazut in alte locatii de pe glob, in situatii similare. Astfel ca majoritatea care furau, erau pentru hrana si apa, asa ca totii putem intelege asta. Pana cand guvernul este gata organizat sa asigure tuturo hrana si apa necesara, e normal ca fiecare sa incerce macar sa isi asigure existenta, pentru ca apa si hrana chiar asta inseamna. Cat despre ceilalti profitori, nu ma voi pronunta, pentru ca sunt peste tot. Se vor confrunta ei insisi cu consecintele faptelor lor, mai repede sau mai tarziu.

Valul de Tsunami si cutremure ulterioare s-a propagat in bazinul Pacificului si a creat panica in zonele vizate. Hawai a scapat cu bine de Tsunami, insa aflam ca sunt cutremure de diverse magnitudini in Argentina, coasta Braziliei, Ecuador si zona predispusa din Bazinul Pacificului. S-au inregistrat cutremure ieri chiar si in Oklahoma si in Ontario, in regiunea Ottawa. De Japonia nu s-a mai auzit nimic de la cutremurul de acum 2 zile, ramane de urmarit.
Nu stiu ce va spun voua toate acestea insa pare ca si cum placa tectonica din zona Pacificului este cam ravasita.

Atentionare: cand catastrofe naturale sau artificial induse au loc, multi doresc sa profite de asta. Este ca si in magie, ia ochii cuiva cu ceva ca sa nu vada smecheria care sta la baza ei. Asa si aici, e un moment extrem de bun de transferuri de cont, delapidari, schimbari legislative, si tot felul de masuri si fraude care ne costa in timp. E important sa vedem ce si cum. Ex.: vezi 9-11, Haiti doar ca sa mentionez cateva.
E bine sa stam cu ochii deschisi la ce se intampla. Si vom vedea stiri precum: "Presedintele FMI solicita schimbarea dolarului din rolul sau de moneda de schimb" sau "atentate asupra zonei euro", si multe altele.
Ganduri de bine la toata lumea !

sâmbătă, 27 februarie 2010

Update cutremur Chile - primul val de Tsunami in insulele chiliene

Dupa cum scriam, pericolul de Tsunami este cel care face acest cutremur sa fie si mai infiorator pentru perioada urmatoare. Primul material care apare la noi se refera la un Tsunami ce a lovit un grup de insule chiliene. Va las sa citit materialul aici
aici

De altfel acest cutremur s-a produs in interiorul asa zisului Cerc (Copita) de Foc al Pacificului = Pacific Ring of Fire. Astfel ca propagarea valurilor de Tsunami sunt asteptate in interiorul acestui inel de foc. Aveti imaginea aici

P.S. In Hawai toata lumea este la cumparaturi pentru provizii, de vreme ce alerta este maxima pentru aceasta zona. S-au luat deja masuri de limitare a produselor, ca sa la toata lumea.

Cutremur de magnitudine 8.8 in Chile. Urmeaza Tsunami, unde ?

Vroiam sa amintesc evenimentele din noaptea trecuta. M-am culcat citind pe un site despre un potential cutremur de magnitudine aprox. 9 in jurul Oregon-ului. M-am trezit si am dat peste stirile din Chile. Cel putin asta mi se pare ciudat.
Stirile incep sa curga incet, dar sa nu uitam ca totul s-a produs noaptea si imaginile din epicentru sunt mai greu accesibile.
Deocamdata numarul deceselor se ridica la 78, insa este interesant ca la o magnitudine de 8.8 grade te astepti la ceva dezastruos. Cu putin studiu aflam ca acest seism este unul creator de Tsunami, adica alt tip fata de cel din Haiti. ceva legat de asezarea placilor tectonice ... Astfel ca se asteapta Tsunami cam oriunde in Pacific, cu atentie sporita catre Hawai. Ramane de urmarit aspectul. Va indic acest canal de stiri de pe youtube, care l-am gasit pana acum cel mai elocvent si mai ales rapid in imagini si stiri, chiar daca e in spaniola.
Canal Peruvision

Cu trecerea timpului, vor apare tot mai multe surse bune de informare. Eu nu sunt fan CNN, sau alte site-uri de duzina controlate de sus, insa pentru imagini si unele informatii gen.: cum se produc cutremurele, etc...; pot fi luate in calcul si acestea.
As scrie mai multe, dar evenimentele s-au suprapus cu altele momentan, deci va las pe voi sa va documentati.

P.S. Nu stiu daca exista lagatura, insa in zona in care stau de 2 zile au fost raiduri dubioase de caini, care se comportau ciudat si erau foarte multi ca numar. Stiu ca incepe sezonul de imperechere, dar totusi, nimic similar n-am mai intalnit in anii trecuti. Daca aveti evenimente premergatoare interesante, va rog sa ni le impartasiti.

vineri, 26 februarie 2010

Kymatica

Continuare a temelor din filmul precedent (Esoteric Agenda), acest film se concentrează asupra omului şi a conştiinţei universale,subliniind boala psihicului pe care omenirea a indus-o, boalace creaza iluzia nebuna care este cauza principală a durerii şi suferintei...

Agenda Ascunsa

"Exista o Planificare Ascunsa in spatele fiecarei fatete a vietii terestre despre care credeam odinioara ca este independenta. Exista grupari ale "Elitei" planetare ce guverneaza aproape fiecare organizatie politica, economica, sociala, corporatista etc., ba chiar si ONG-uri sau unele organizatii ce "se opun" sistemului. Acest film prezinta rezultatele muncii asidue si a cercetarilor unor specialisti din aceste domenii, in speranta ca expunerea acestor descoperiri va ajuta la redarea viitorului planetei proprietarilor de drept: oamenii." comentariu preluat de aici http://www.depindedenoi.ro/multimedia/36-filme/65-esoteric-agenda

joi, 25 februarie 2010

End Game

Joc final (End Game) - partea I Joc final (End Game) - partea II Joc final (End Game) - partea III Joc final (End Game) - partea IV Joc final (End Game) - partea V Joc final (End Game) - partea VI Joc final (End Game) - partea VII Joc final (End Game) - partea VIII Joc final (End Game) - partea IX Joc final (End Game) - partea X Joc final (End Game) - partea XI Joc final (End Game) - partea XII Joc final (End Game) - partea XIII